LUOVUUS VALLOILLAAN TURUN MESSUKESKUKSESSA!

Luovuus on valloillaan tänään avautuneilla Piha & Puutarha -messuilla Turun Messukeskuksessa! Jokaiselle kotipuutarhurille, viherpeukalon omaavalle ja parveketta kesäkuntoon laittavalle annetaan kukkaloistoa ja vehreitä ideoita suurella tarjottimella! Tervetuloa messuille haukkaamaan keväistä inspiraatiota!

Mustasta teräksestä valmistetut KEKKILÄN uutuustuotteet komeilevat bloggaajien A11- messuosastolla! A-hallin kulmaukseen on noussut neljä pientä lavaa, joille Oli aika-blogin Titta, Tomaattihurahdus-blogin Ritu, Sohvilablogin Anna-Sofia ja Villa Puomin Hanna ovat toteuttaneet viherunelmansa pienen parvekkeen tai miniterassin muodossa.Oli aika-blogin Titta loi messuille värikkään pikku parvekkeen! Täällä on ideoita vaikka kuinka!

Oli aika- bloggaajan leikkisä viherlaatikkoistutus!


Yhdellä lavoista loistavat värikkäät helmililjoilla täytetyt hollannikkaat ja pupujen valtaama paprikalaatikko, toisessa hurmaavat suuret hortensiat ja ruukkuyrtit, seuraavassa  tuoksuu tomaattien täydellinen valtakunta ja sen vieressä viherportaille koottu taimien ja keittiöpuutarhan pikku terassi. Miten moni-ilmeisiä toteutuksia bloggaajilta!


Sohvilablogin Anna -Sofia toteutti tyylikkään kukka- ja ruukkupuutarhan! Kekkilän viherhyllykkö, 109€.

Messuvieraille taimet ja tuoksut ovat jokaisessa messuhallissa käsinkosketeltavissa. Opastusta osastoilla antavat kokeneet floristit ja puutarhurit, jokainen voi tehdä kukkasipuliostoksia tai löytää puutarhaansa havukasveja ja pensaita, kävellä oikeassa puistikossa tai astella mukaan 'puutarhajuhliin'!

Me bloggaajat päivystämme vuorotellen stailaustemme vierellä, kertoen omista puutarhakokemuksista ja Kekkilän uusista viherkalusteista. Tule siis tapaamaan meitä!Suuri tomaatintaimi kohoaa Tomaatti -Ritun osastolla yli messuseinän!Villa Puomin messuterassilla kotipuutarhuri kasvattaa kauneimpia dahlian ja pelargonian taimia, salaattia ja ruukkuyrttejä.

Kekkilän musta, kolmiportainen viherporras ( 100 x 70 x 39) 119€, kokoaa terassin kasvit kivaksi kokonaisuudeksi ja valoa runsaasti saavat kukat ja yrtit pääsevät portailla hyvin kasvamaan. Viherporras on suhteellisen kevyt ja helposti yksinkin siirrettävissä.Miniterassin vehreyttä lisää korkeaksi kasvanut, vanhan ajan huonelehmus, joka Flörin puutarhurin mukaan kasvaa voimakkaasti kodin viherkasvina, kunhan ei ole suorassa auringonpaahteessa. Kukinto on kaunis ja muistuttaa hortensian kukkaa kellertävän vihreänä. Huonelehmusta tukee Kekkilän viherkalusteiden sarjasta 'Linja- vihertuki', 24,90€, joka on kiinnitettävissä viherlaatikkoon köynnöskasvien tueksi.
Valkoiset Fiskars Light-sarjan lapio ja harava ovat Flöristä.


Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piirin toimittamat tomaatintaimet kukkivat tukevissa varsissa messuosastolla.

Viherportaan ruukuissa on lähes mustina kukkivia suklaakosmoskukan taimia sekä dahlian juurakoita, jotka istutetaan messujen jälkeen suurempiin ruukkuihin esikasvamaan. Toivon, että Cafe´au Lait puuterin sävyisenä ja Fleurel kerroksellisena, valkokukkaisena dahliana kukkivat loppukesällä kotipihassamme. 
Kekkilän uutta viherlaatikkoa ( 72 x 70 x 35) 169€, voi käyttää kasvatuslaatikkona ulko- ja sisätiloissa. Se toimii myös mainiona säilytyslaatikkona pientavaralle parvekkeella tai terassilla. Viherlaatikkoon kuuluvat korkkihyllyt eristävät lämpöä ja tuovat lisää sisustuksellisuutta.


Kekkilän uusien viherkalusteiden tuoteperhe saanut Avainlipun ja ne on suunniteltu yhteistyössä Pentagon Designin kanssa. Kekkilän viherkalusteita myydään Kekkilän verkkokaupassa, linkki tässä!

Viikonvaihteen ohjelma messuilla on monipuolinen! Luentoja mm. kesäkukkien trendeistä, hyötyviljelystä, Feng shui- parvekesisustamisesta, rohto- ja villivihannesten viljelystä sekä keväisestä kukkasidonnasta.

Sunnuntaina haluan inspiroitua ulko- ja sisäkasveilla stailaamisesta, kun maisemasuunnittelija Eva Wuite luennoi klo 11 ja 14 A-hallin puutarhalavalla!

Otetaan kevät vastaan Piha & Puutarha-messuilla!


Hanna

Huom! Mökki & Meri-messut samaan aikaan, samalla pääsylipulla Turun Messukeskuksessa! Bloggaajayhteistyön /messuosaston tuotetiedot:

-Viherlaatikko, viherporras ja vihertuki: Kekkilä_Garden
www.kekkila.fi


- Dahlian juurakot, pelargonian ja suklaakosmoskukan taimet, rosmariinipuut ja huonelehmus, Fiskarsin lapio ja harava, linnunpönttö, korit ja saviruukut, istutusastiat ja pientavarat : Flör
www.flör.fi

- Tomaatintaimet, salaatit, sitruunamelissa, minttu:  Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piiri.
www.kauppapuutarhaliitto.fi

Iloinen kiitos Turun Messukeskukselle ja yhteistyökumppaneille!

 

12 kommenttia

 1. Niin ihanat kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Paljon on kuvattavaa messuilla! Ja saa taas ideoita kesään! Hyvää kevättä sinulle! <3

   Poista
 2. Inspiroivia messuhetkiä! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen kiitos Tuija! <3 Melko hurmaavaa kaiken vehreyden keskellä!

   Poista
 3. Kyllä vaan olet taas luonut aivan ihana messukohteen. Silmään pisti tuo ihastuttava linnunpönttö, mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä oli kiva toteuttaa! Linnunpönttö on minustakin symppis! Niitä myydään Flörissä kahta eri kokoa. Tästä on myös pienempi malli. Keväistä viikonvaihdetta ja viikkoa Outi! <3

   Poista
 4. Ihania tunnelmakuvia ja sitähän on fiilis juurikin paikan päällä. Lämmin suositus kaikille, kannattaa tulla katsomaan hallien täydeltä kevättä!

  P.S olen ollut paikalla jo kolmena päivänä, joten messuennätys alkaa olla hanskassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet reipas Titta! Ihana oli katsoa, kun teit osastoasi värikkäät vaatteet yllä! Toivon, että moni on saanut siitä ideoitasi kotiin vietäväksi! Olen messuilla koko sunnuntain! <3

   Poista
 5. Näistä teidän osastoista tuli ihanasti erilaisia. Kaikista löytyi yksityiskohtia katseltavaksi ja oman inspiraation herättäjäksi. Kävin eilen kiertämässä messut ja ne olivat kunnon kevättuulahdus räntäsateen keskellä. Tuli valtava terassinlaittokuume (pitkän flunssan ja vatsataudin jatkoksi 🙂)! Mukavia messuiluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun ehtisit messuille, Anu! Eikö tullutkin kivoja ja inspiroivia osastoja! Messuilla vehreys tulee syliin ja hyvä fiilis siitä, että kevät on täällä ja pääsee pian pihalle laittamaan kukkia ja yrttejä! Aurinkoa teidänkin terassille! <3

   Poista
 6. Ihanaa messuviikonloppua sinne Turkuun! Inspiroiduin kevään kasvatuksiin niin postauksen kuvista kuin innostuneesta otteestasi :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä oli kivat messut ja ihana oli tavata myös Sinut ihan livenä!❤

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall