FRITILLARIAT KOHTI VALOA!


Kesäaikaan siirtyminen on tuonut iltoihin lisää toivottua valoa. Monelle tämä vaihe vuodesta sopii paremmin unirytmiin. Virkeystaso on erilainen pitkin päivää nautittavasta, hiukan kellertävästäkin keväisestä valosta!Turun Messukeskuksen Piha & Puutarha -messuilta sai viikonvaihteessa tuoda kotiin KEVÄÄN LUMOA. Kirjoitan siitä lumosta vielä monta kertaa ja moneen somekanavaan, kun se vaan herättää henkiin tällaisen talven jälkeen nuupahtaneen ja tuo taas voimaa kukoistaa.

Kannoin kotiin kassillinen viehättäviä pikarililjojen pikkuruukkuja. Nämä FRITILLARIAT eli pikarililjat näyttävät mallia, miten kurkoitetaan kohti valoa!
  
Valon määrä, luonne ja väri on ollut erityisen tärkeää minulle viimeisen vuoden aikana, kun olen opiskellut valokuvausta. Olen siitäkin melko lumoutunut!

Pikarililjat asettelin ruukuissaan laakeaan keramiikkavatiin ja laitoin kunnon annoksen meriheinää peittämään kasvien muoviruukkujen reunat. Kosteus pysyy paremmin mullassa ja kaikki kukkanuput jaksavat aueta. Koska Fritillariat ovat monivuotisia, istutan ne kukkapenkkiin heti maan lämmettyä.

Kevät saisi lämmittääkin nyt terassit ja kukkamaat ja yllättää voimallaan suomalaiset!

Huomenna alkaa Kevätmessut Helsingissä. Suuntaan sinne kuvaamaan kaikki freesseimmät ideat, seuraa loppuviikolla Villa Puomin Instatiliä!

Valoisaa kevätviikon jatkoa!

 Hanna 


Linkki Wikipediaan!
Linkki Pikarililjojen puutarhaan: Flör!4 kommenttia

 1. Hurjan jännittävän näköisiä kukkia - en ole ikinä ennen nähnyt :) Kauniit, herkät kuvat olet ottanut jälleen kerran <3
  Tulin juuri hullareilta kassillinen helmililjoja mukanani. Nyt terassille tekemään siivoja ja asettelemaan liljat ruukkuihin. Niin hyvä fiilis...
  Aurinkoa, Hanna <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniin herkkiä liljoja <3
  Ihanaa loppuviikkoa Hanna!

  VastaaPoista
 3. Onpa nuo suloisia! Iloa viikonvaihteeseeb! Tuija

  VastaaPoista
 4. Upeita pikarililjoja! Minulla on niitä puutarhassa, tosin niiden penkki on vielä lumen alla. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall