KEVÄTKATTAUKSIA


Maistuisiko aamiainen kevääseen heräävässä puutarhassa? Entä lounas Välimeren sitruspuiden ja yrttien tuoksussa tai päiväkahvit suloisten kukkien ympäröimänä? Kukkapuutarhan kattausillassa tuotiin kevään ja pääsiäisen ideat tarjottimelle! 

Viime viikolla sain tehdä pöytäkattausideoita Flör Kukkapuutarhan asiakasillassa. Keväiset ja vehreät ainekset olivat käden ulottuvilla, kun Flörin myymälä oli täynnä tuoreita yrttiruukkuja, sitruspuita, pääsiäisen kukkia, istutuksia ja koristeita. Floristit tekivät samalla kevään kauneimpia kimppuja ja kattausideat esiteltiin banaani-, oliivi- ja sitruspuiden alla ns. Välimeren kasvien osastolla. 


AAMIAINEN


Aamiainen katettiin bambutarjottimelle valkoisten paperilyhtyjen alle. Tarjottimelle on kätevää koota kaikki kauniit astiat ja terveellinen aamupala päivän hyvää starttia ajatellen. 

Tämän kevään kattaustrendi on oikeastaan ihana, kun yhdistetään kodin erilaisia astiasarjoja keskenään. Saadaan persoonallisia ja kutsuvia pöytiä. LOUNAS


Mikä vehreys ja sitruspuiden tuoksu saatiin lounaspöydän ympärille! Suuret palmut, oliivi-, kahvi- ja banaanipuut toivat eksoottisen tunnelman. 

Lounaspöytään jatkettiin vihreää ja pääsiäiseen teemaan sopivaa somistamalla kattaus saniais-hyasintti-istutuksella. Kangasservetit saivat pienistä pistaasinoksista ja sulista koristeet ja kananmunat tarjottiin rosmariinikranssilla stailattuna. Helposti toteuttavia ideoita kotonakin! 
KAHVIPÖYTÄ


Kahvipöydän kattaus syntyi keväisten kukkien vierelle. Pulloasetelman puuterinroosat ja persikkaiset sävyt korostivat koko pöydän hempeää ilmettä. Yksittäisillä oksilla ja kukkavarsilla saatiin hurmaavia yksityiskohtia ja meriheinäpesästä sekä lasikuvun alle tehdystä asetelmasta pääsiäisen suloisia somisteita. 


PÄIVÄLLINEN


Pääsiäisen ruokapöydän kattaus on yksi kevään näyttävimmistä! Kangasserveteistä saa valloittavia taitoksia jokaisen ruokailijan iloksi. 

Flörin floristi Annina Jaala-Myllyoja teki upean kukkakimpun juhlistamaan asiakasiltaan ideoimaani pääsiäispöytää. Sulkaoksat, kukkasipulit, oliivin ja eukalyptuksen oksat vihreinä hempeiden kukkien runsaassa kimpussa täydensivät kattauksen. 


Iloinen kiitos Flörille ja kaikille asiakasiltaan osallistuneille.

Tehdään kauniita pöytiä pääsiäisen pyhiin! 


Hannawww.flör.fi7 kommenttia

 1. Niin ihania kattauksia ja ympäristöjä! Ja tuo citruspuiden tuoksu, ahh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristina! Ympäristö inspiroi valtavasti. Kun saa tehdä kukkien ympäröimänä, tulee ideoita lisää. Ja kaikki sitruspuut ym. Tuli niin keväinen tunne illan aikana.
   Aurinkoista ja leppoisaa pääsiäistä sinulle! <3 t; Hanna

   Poista
 2. Aivan ihania kattauksia. Kahvipöytä on värimaailmaltaan nyt niin mieluinen <3
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Hanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Outi! Nude ja hempeän roosan sävyt ovat itsellekin niitä mieluisimpia. Toivotan myös sinulle valoisaa kevään odotusta ja mukavaa pääsiäistä! Voi hyvin! t; Hanna <3

   Poista
 3. Voi KääK! miten ihania kattauksia <3 Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! <3 Kattaukset jatkuvat kotona. Iloista pääsiäisen aikaa myös sinulle!

   Poista
 4. Voi mikä kaipuu syntyikään ulkona syömiseen näitä kuvia katsellessa. Ei millään jaksaisi odottaa tarvittavaa lämpöä...
  Mukavaa pääsiäistä toivotellen, Celia

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall