MATTOLÖYTÖSama olohuone, samat seinät, seinien sävyt ja lattia, jonka uusimme toissa kesänä. Kuvakulmatkin usein samoja, kun kodissaan kulkee tiettyjä reittejä ja jossakin huoneessa tulee vietettyä enemmän aikaa, kuin toisessa. Jotain uutta tai sisustuksen uudistamista tulee silti aina mieleen!

Tammikuussa saan jonkun ihmeellisen kodin huoneiden uudistamistarpeen. Tunnistatko vietin? Yleensä se jatkuu joulukoristeiden siivoamisen jälkeen niin, että vaihdan sohvan koristetyynyjen päällisiä sekä maljakkojen ja muiden esineiden paikkaa. Suurempia huonekalujen siirtoja en enää tee, sillä ne linjat on kokeiltu jo aiemmin, enkä viitsi vaivata perheen miehiä ihan vain päähänpiston vuoksi siirtämällä painavan kirjakaapin paikkaa. Ja kun tietää, minkä prosessin pienempikin kodin esineen siirtäminen aikaansaa, on kiva, että isommat hankinnat tai muutostyöt tehdään ajan kanssa, valoisana vuorokauden tai vuoden aikana.
 


Olen blogissa jo kirjoittanut, miten yli kaksi vuotta olen karsinut tavaraa Villa Puomissa. Pöydiltä, lattioilta, kaapeista ja varastoista. Kaikenlaista tupla- astiaa, kippoa, kynttilänjalkaa, sellaista, mitä ei ole tullut käytettyä pidempään hetkeen tai pariin jouluun. Annoin nuorille, ystäville, myin eteenpäin ja kirppiksellä,  kaikenlaista, mitä en ole takaisin kaivannut. Konmaritusta ja oman elämän järjestelyä kaikki. 

Kun uusia kalusteita tai sisustustavaraa tekee mieli, harkitsen, tarvitaanko sitä todella, miten pitkäksi ajaksi sen kotiin sijoitan, onko se ekologisesti tehty tai hävitettävissä ja tuleeko se ns. kulutettua tiensä päähän. Mietin myös, onko esimerkiksi huonekalulla paikka kodissamme useammassa, kuin yhdessä huoneessa ja voinko varastoida sen tai kelpaako se vielä eteenpäin uusille omistajille. Juuri siksi huonekalujen design -arvon säilymistä pitää miettiä. Arvostan siis sisustusliikkeitä, jotka huomioivat näitä asioita.  
Olin syksystä alkaen etsinyt villamattoa sohvaryhmän eteen, mutta jäänyt miettimään maton värisävyä ja kuviointia. Puinen lankkulattia on ollut lämmin jalan alla ja helppo siivota, joten ajatus matosta jäi suunnitteluasteelle. Myös toinen osapuoli talossa voi vaikuttaa valintoihin (ihan totta!) ja perheen pölyherkkyys huomioidaan materiaaleissa. Olohuoneen uuden maton ostopäätös syntyi silti päivässä. 

Mustavalkoraitainen villamatto, 2 x 3 m, löytyi Ikean alemyynnistä. 129 euron hinta laadukkaan tuntuiselle ja ryhdikkäälle, 100% villaa olevalle matolle oli mielestäni halpa.  Jos silmä ei totu olohuoneen raitoihin, siirrämme maton keittiön ruokailutilaan.


Tällaiset kodin sisustushankintoihin liittyvät nopeat ostot voivat tulla eteen liikkeiden ale- tai poistomyynneissä. Kun 'korvan takana' on valmis suunnitelma kodin seuraavasta hankinnasta, voi heräteostoistakin tulla todellisia löytöjä!


Tammikuun sisustusinnostuksessa, 

Hanna 


 

8 kommenttia

 1. Kaunis matto, hyvä valinta. Irtooko tuosta matosta sellaisia haivenia. Minulla oli kerran yksi villamatto ja sain olla koko ajan sitä imuroimassa, en ole sen jälkeen uskaltanut ostaa villamattoa. Meillä olisi olohuoneen matto myös hankintalistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Tämä matto on vielä niin uusi, etten osaa sanoa haivenista, mutta tuntumalta on vahva ja hyvän tiivis kudos, joten toivon sen kestävän. Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 2. Mainio löytö! Karsiminen on taas vähän jämähtänyt aivan kuin käsijarru olisi päällä. Toipilaana olo on yllättävän väsyttävää. Toivon pikkupakkasen ja auringon tuovan puhtia takaisin! Hyvää iltaa kauniiseen kotiinne! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija, Käsijarrukeliä on ollut liikenteessä, mutta toivon, että toivut taudeista! Aurinkoa, valoisuutta ja värien esilletuloa kaipaa todella. Hyvää loppuviikkoa ja tammikuun menoa! <3

   Poista
  2. Kimppu tulppaaneja on seuraavalla kauppareissulla pakko saada tuomaan kevättä kotiin. Niiden seuraan muutama oksa pihalta niin hupsis vaan niissä on viherrystä. Kevättä kohti! Tuija

   Poista
  3. Kukat tuovat iloa ja kevättä lähemmäksi. Muutama viikko vielä, niin aurinko alkaa lämmittää lisää. Siihen asti voi unelmoida vaikka Samoksen rannoista! <3

   Poista
 3. Hei Hanna. Toinen saaristolaisbloggari täällä vilkuttelee Kustavista. Löysin juuri blogiisi - kauniita kuvia ja sisustusta. Mikä muuten ovat tuo vihreät oksat / kukat, jotka lasimaljakoissasi ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun löysit blogiini, tervetuoa! Vihreät oksat ovat eukalyptuksia, eri lajikkeita niissäkin.

   Sinulla on blogissasi upeita kuvia. Ihanat luontokuvat ja kivoja ideoita! terv, Hanna

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall