KEVÄÄN 2018 SISUSTUSTRENDIT JA MESSUKUULUMISET!


Tukholman Formex -messujen osastot loistivat kevään 2018 sisustusväreissä toissa viikolla. Pastellisävyjen, luonnonkuitujen ja runsaiden kukkakimppujen esilletulo oli pysähdyttävää. Kenellekään messuvieraista ei jäänyt huomioitta viherkasvien ja luonnosta kerättyjen heinien ja oksien rooli sisustuksen yksityiskohtina. Inspiroivaa kaikki luontoa rakastavalle sisustajalle!

Ihailtavaa Tukholman Formex-messuilla olivat hyvin suunnitellut ja stailatut osastot. Tuotteet olivat kauniisti esillä, visuaaliset toteutukset kekseliäitä, värimaailmat houkuttelevia ja tilat täynnä monenlaisia yksityiskohtia ja kotiin toteutettavia ratkaisuja.

Tekstiilibrändit hehkuttivat kevään värisävyjen uusia yhdistelmiä ja antoivat vinkkejä, miltä petattu sänky, stailattu sohvaryhmä ja katettu ruokapöydän kattaus kuuluu näyttää tänä vuonna.

Pellava, puuvilla, puuvillasametti, villa, hamppu, sisal... kaikki ihanat luonnonkuidut nostettiin esille edelleen arvostettuina materiaaleina.

Jotkut ideat nousivat ylitse muiden. Esimerkiksi tapa yhdistää pintastruktuuriltaan mielenkiintoisia kuoseja, väreillä leikitteleviä sohvatyynyjä, erilaisia muotoja sisustustuotteissa ja huonekaluissa.

Brändien esille tuomat kevään sisustustrendit voi helposti visioida koteihin.1. HYLLYASETELMAT

Hyllyille kootaan huolellisesti mietittyjä asetelmia keramiikasta, matkamuistoista, vintagesta ja ajankohtaisista design- esineistä. Vuodenaikaan sopivat kukat ja luonnosta löydetyt heinät kuuluvat mukaan. Punainen lanka asetelmaa kootessa voi olla värimaailma, historia esineiden takana tai keräilyharrastus.  


 2. PÖYTÄKATTAUKSET

Pöytäkattaus on keväällä vahintään yhtä maukas, kuin pöydän ääressä nautittava ruoka. Pöytäliina on tehnyt paluun, samoin kangasservetit sekä sävy sävyyn keittiötekstiilien kanssa sointuvat ja näkyvillä pidettävät astiapyyheliinat.

Pellavan ryppyisyys ja puuvillan rouheus saa näkyä ja kangasservettien kattausideoilla leikitään arjessa ja juhlassa.

Astiat katetaan näyttävästi kullekin ruokailijalle istuinpaikan eteen tai kootaan pinoiksi ja ryhmiksi pöydän päätyyn. Astioiden muotoja, kokoja ja erilaisia astiasarjoja yhdistetään rohkeasti.

Pyöreät muodot ovat nyt suosiossa, tyynyissä, raheissa, matoissa ja maljakoissa, astioiden ja aterimien muotoilussa.Himla:n osastolla värien hehkua3. LEIKKOKUKAT

Leikkokukkien käyttö on luontaista ja osa kodin sisustusta. Kimput tuovat eloa kodin huoneisiin ja ovat luonnollisen runsaita, jopa villejä. Suuret kukat ja puiden oksat koristavat maljakoissa siinä, missä eukalyptukset jatkavat suosittuina vihreinä viikonloppukimppuina.

Kukkien ja oksien esillepanossa käytetään yhä enemmän aikaa ja mielikuvitusta.Brosten hurmaava pöytäkattaus 3. METALLIT

Metallipinnat ja metalliesineet ovat tuoneet sisustustuotteisiin vivahdetta viime vuosina. Ruusukulta, kupari ja messinki vuorollaan innostaneet ainakin skandikoteja. Kun kiiltävät metallit korvattiin parina viime vuotena ruosteisella ilmeellä, kiillotetaan erityisesti messinki ja teräs jälleen kirkkaaksi.

Muotoilua arvostetaan ja design -klassikoita kerätään kodin käyttöesineiksi. George Jensen
4. VÄRIMAAILMA

Kevät maalaa sisustuksen pastellisella pensselillä ja luonnosta saaduilla sävyillä. Roosat, puuterin ja nuden sävyistä voimakkaaseen lohen ja korallinpunaiseen, ovat kaikki kevään 2018 sisustusvärikartassa. Punaisempana nähdään vielä maroonin sekä punasaviruukun sävyjä.

Myös sinisen värimaailman eri vivahteet leikkivät keväässä, vaaleasta lemmikinsinisestä vedensiniseen. Vihreän valloittama koti syntyy runsailla viherkasveilla. 

Hiekka, kelopuun harmaa, hamppu- ja sisalkuitujen kellertävän kultainen sävy ovat kaikki myös kevään sisustuksen paletissa. Mitä pidemmälle vuosi etetee, sen mausteisemmaksi värjäytyvät tekstiilit. 


Cozy Living

 5. VIHERKASVIT

Viherkasvivillitykselle ei näy loppua. Pienet ja suuret kodit, toimistot ja julkiset tilat sisustetaan viherkasveilla. Vihreys ja viidakkohenki tuovat luonnon koteihin ja kaikkialle viihtyvyyttä. Suurten kasvien suosio on valtava ja pienemmissä kasveissa leikitellään nyt lehtikuvioilla ja -muodoilla. Kasvien ja kukkien aitous on tärkeää, ja niiden hoitaminen yhä useammalle kodin sisustajalle intohimoinen harrastus.  


Sköna Ting -tuotteita myy KotilaituriBroste CopengagenYhteenvetona messupäivästä voisi kevään sisustustrendeihin summata vielä samettityynyt, kasviaiheiset printit, villa- ja muut luonnonkuituiset suuret matot, pienet ja suuret keramiikkaruukut ja -maljakot, pyöreät rahit ja kevyet sohvapöydät.
Ernstform.se osastolla keramiikka ja luonnonmateriaalit


Iloinen kiitos ystävälleni, Kotilaiturin Katille matkaseurasta! Kevättrendien ja hyggeilyn illoista kerromme pian lisää Kotilaiturin sivuilla. Tulossa teemailtoja myös pääsiäiskattauksen ja 'Lykken' ympärillä!


Hanna6 kommenttia

 1. Kiitos kattavasta messukoosteesta. Ihanaa, että vihersisustaminen on niin trendikästä edelleen. Kasvit tuovat kyllä kotiin kivaa vihreyttä. Sametista pidän mutta toivoisin jo messingin ja kuparin väistymistä...ikuinen krominystävä :)

  Menen itse ensi viikolla Tukholmaan myös messuille. Möbelmässan tarjoaa skandikalusteet ja valaisimet plus aina yhtä mielenkiintoisen Greenhousen, jossa opiskelijat ja oppilaitokset esittelevät tuotteitaan.

  Kiitos Hanna tästä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Marjo <3
  Jään odottamaan mielenkiintoisen messumatkasi kuulumisia. Sinulla on aina fantastiset matkakuulumiset ja upeat kuvat!Ja kiva kuulla tuosta Greenhousesta lisää. Iloa matkaan ja helmikuulle valoisia päiviä!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköiset messut. Tykkään kovasti siitä, että värit ovat tulleet takaisin sisustukseen. Pehmeitä sävyjä ja monia niistä voi hyvin sekoitella keskenään. Ihanaa myös kun vihersisustus on nyt in.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan värejä ja ideoita messuosastoilla. Vihersisustuksesta tulee niin hyvälle mielelle! Hyvää viikonvaihdetta, Outi!

   Poista
 4. Kiitos messuseurasta <3 Oli kyllä kivaa, pää täynnä ideoita, vietti vihreään ja kohti kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annetaan viettää kevääseen! <3 Ja matkalla otetaan ideat käyttöön.

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall