SATUMAISTA VERANNALLAJoulukuun toinen päivä ja verannalla on pikkujoulu. Sammalta, käpyjä ja suuri setripuu! Monesti vieraillessani Tanskassa joulun alla näin Libanonin setrejä terasseilla ja kauppojen ulkopuolella kävelykaduilla. Siellä ne viihtyvät edelleenkin leudoissa talvissa. Satumaista on saada setri Suomessa joulukotiin!Tämä setri on joulupuumme ja sen pienet neulaset ovat harmaanvihreitä. Upotin sen suuressa ruukussaan sisalkoriin, missä on alunen, sillä puu vaatii reipasta kastelua. Siirrän setrin sitten olohuoneeseen joulunpyhiksi!

Pienellä verannalla viileämpi lämpötila on ihanteellinen ympäri vuoden. Talvella se on paras talvehtimispaikka sitruuna- ja viikunapuille, jotka voisivat kuivua kodin muissa tiloissa. On silti ihmeellistä nähdä kesän jälkeen lehtensä tiputtaneet puut uusissa silmuissa. Niin tänäkin vuonna! 


Satumaiseksi Villa Puomin verantaa ei tällä hetkellä tee viikunapuiden viihtyminen, vaan pöydän päällä oleva lyhty. Tein siihen luontomaailman, jonka voi helposti koota myös yhdessä perheen pienimpien kanssa. Lyhtyjen sisälle on kiva laittaa satu -ja eläinhahmoja metsäisillä aineksilla sekä kynttilän sijasta halutessaan pienet tunnelmavalot. Luontolyhdyt olivatkin asiakkaiden suosikkeja kukkapuutarhojen jouluisissa teemailloissa.

 
Verannan pöydällä on suuria käpyjä ja lisään vielä kynttilöitä tuikkimaan erilaisiin lasilyhtyihin. 
Mitä sinä pidät luontolyhtyideasta? Olisiko siinä kiva joulumuistaminen ystäville?


Huomiseen!

t; HannaOstopaikat >>
Eläinhahmot, Leluliike Casagrande
Joulukoristeet, MondaytoSunday Home
Libanonin setri, Flör Kukka Puutarha
Lyhty, Dots Turku


4 kommenttia

 1. Luontoaiheinen lyhty on suosikkini <3 Lyhtyyn voi rakentaa vaikka minkälaisen satumaan :)
  Seetri on kyllä kaunis joulupuu, männyn lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havut tuovat joulun ja talvisen luonnon lähelle, eikä lyhtyjä ole oikeastaan koskaan liikaa. Lyhtyjen valaisemia joulukuun viikkoja Ilmarisiin! :)

   Poista
 2. Kauniita, tunnelmallisia kuvia. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Ja toivon myös sinulle hyvää tunnelmaa joulukuulle! <3

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall