JOULUKUUN EKA

 
Tervetuloa lumisateen maalaamalle Villa Puomin pihalle ja samalla luonnoninspiroimalle matkalle jouluun! Blogissa kuvataan tässä kuussa kodin jouluasua, sisällä ja ulkona, vieraillaan sävähdyttävissä joulukodeissa, kahviloissa, puutarhoissa, markkinoilla ja lammastilallakin. Kaikessa on luonto läsnä ja samalla annetaan joulun tunteen vahvistua!
Joulukuun ensimmäisenä märkä lumisade osui kameran linssiin, kun kuvasin pihassamme. Osa tuikkivista jouluvalosarjoista on vielä varastossa, mutta lyhdyt ovat jo käytössä. Tykkään elävästä kynttilänliekistä myös roihuissa tai myrskylyhdyissä. Ne sopivat Saaristolaiskylän tunnelmaan.
Olen täyttänyt kukka-ja yrttiruukut vuorimännyn havunoksilla ja ihanan pulleina ne jaksavat vihertää viikkoja. Rappulle jäi ruukkuun myös puumainen rosmariini, sillä teen sen oksista vielä jouluisen kranssin. Peitän monet ruukut vihreällä sammaleella, siten ne näyttävät talvisilta. 

Terassilla on joulumänty. Se on pieni puu vanhassa puukirnussa. Sain idean kesäisellä Zetas Trädgård -visiitillä Ruotsissa ja löysin sen jälkeen sopivan kirnun Säkyläntien varrelta, Pimeästä Vintistä.
70 cm lyhty LeinoDesign

Huomenna avaan verannan oven ja näytän, miten sitruuna-ja viikunapuut viihtyvät joulukuussa. Viimeistelen viileän eteisen luontoasetelmalla ja lyhdyillä ja valmistelen bonus-tyttöjen perinteistä kyläilyä leipomisen ja askartelun teemoihin.


Huomiseen!

Hanna

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Sitä tunnelmaa ja valoa nyt kaipaa, kun joulu lähestyy! Hyvää joulunodotusta sinullekin! t; Hanna

   Poista
 2. Tuo joulumänty kirnussa on iik-ihana :)
  Tunnelmallisia kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik, se on jotenkin männyn kanssa liikuttava yhdestelmä :D
   Tunnelman lisäämistä päivä päivältä sinne myös! <3

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall