AATTOILUAItsenäisyyspäivän juhlinta on alkanut! Tänään on kaffeteltu ja etkoiltu omassa olohuoneessa.

Turun Linna valaistiin tänään komeasti monen monumentin lailla. Kuvat välittyivät somen kautta. Toivon, että flunssa hellittää ja pääsen ihailemaan nuoruuden kesätyöpaikkaani. Viihdyin siellä postikorttikassassa ja linnanneidon puvussa keskiaikaisen osan käytävillä vartioimassa turistien oikeaa reittiä kierroksella. Jännää työstäni teki turistien eksyminen tai kulkusuunnan muuttuminen etenkin sulkemisaikaan. Moni kulki köysillä estettyihin portaikkoihin tai ovien taakse ja saimme harmissamme huhuilla heitä vielä sulkemisajan jälkeen. Oi niitä aikoja ja historiaa!

Nyt voisi kysyä, mihin kaikki vuodet menivät, mutta kysynkin, mihin menivät yöunet? Nuorison yövalvomiset ovat tarttuneet, vaan oikeastaan unirytmi toimii näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä. Tarkoitus on valvoa ja juhlistaa pitkään satavuotiasta Suomea mm. konserttien ja Linnan juhlien merkeissä. Tanssiaskeleet otetaan kuitenkin omalla parketilla!Joulukirjan ideoista kokeilin mm. pöytäkattausservetin koristelua, mutta inspis lähti lentoon ja tein parikin mallia. Kummasta sinä pidät enemmän?Paikkakortiksi sopii jouluinen pakettikortti Kotilaiturilta!

Kuusenkävyt keräsin jo elokuussa mökkimaisemista. Sopivat hyvin itsenäisyyspäivän kattaukseen ja suomalaiseen jouluun! 


Huomenna juhlitaan! Hyvää ja arvokasta itsenäisyyspäivää!

t; Hanna

1 kommentti

  1. Kanelitangot näyttävät kauniilta ja ensimmäinen kuva lyhdystä on IHANA! Onko sekin Leino -tuote? Suloinen pieni hyasintti kynttilän seurana on kokeiltava idea.

    Voin hyvin kuvitella sinut Linnan käytävillä puvussasi. Asiakaskohtaamiset ovat mieleen painuvia.

    Itsenäisyyspäivän juhlien seuraaminen ilman seuraa oli vähän tylsää, kun nuoret daamini olivat omassa studiossaan Turussa ja avecini omalla "studiollaan" luomisprosessinsa lumoissa. Toivottavsati teillä oli kivat tanssikuviot.

    Kummallinen on ollut olotila koko syyskauden. En ole kuulemma vaikuttanut siltä, mutta nyt toipilaana helposti iskee erityisen kaiho mieli. Eilen maratoonasin Joulukalenteria ja ilokseni huomasin tänään, että Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri elokuva näytetään uusintana Yle Areenassa. Voin palata viiden vuoden takaisiin tunnelmiin. Hyvää alkavaa viikkoa! Tuija

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall