LYHDYT TUIKKIMAAN!Tunnelmallista talviaikaa! On se hetki vuodesta, kun sytytetään lyhtyihin kynttilät ja annetaan valon tuikkia loppuvuoden pimeissä illoissa!

Kun illat pimenevät ja taivaalta sataa jotain arvaamatonta, on ihana sytyttää kynttilät. Laitan lyhdyn yleensä trappalle pihaa valaisemaan ja jonkun lyhdyn vien aina terassillekin.

Jo monena vuonna olen tuonut lyhtyjä myös sisälle sisustukseen ja siihen on ihan oma syynsä.
Blogini uusi yhteistyökumppani, salolainen Leino Design valmistaa suomalaisesta ruostumattomasta teräksestä laadukkaita lyhtyjä. Lyhdyt ovat syntyneet yrityksen perustajien, Mirkka ja Jussi Leinon suunnittelun tuloksena, kun he halusivat tehdä skandinaavisia sääolosuhteita kestäviä tuotteita. Malleja on syntynyt vuosien aikana jo monta ja niitä valmistetaan eri väreissä, eri kokoisina.

Leino Designin sivuilla (klik) voit lukea tarinan lyhtyjen synnystä ja samalla nähdä yrityksen koko malliston.

Ihastuin mustaan, kaareva- hattuiseen, 60 cm korkeaan lyhtyyn, joka sai paikan olohuoneen sohvanurkkauksessa. Kun käytän puiden oksia ja talventörröttäjiä pöydillä ja maljakoissa, on tuvallisempaa polttaa kynttilää lyhdyn sisällä. Kynttilän liekki lepattaa sitä paitsi lyhdyssä rauhallisemmin ja jos se sattuisi savuttamaan, kertyy noki lyhdyn hattuun.

Puhdistus on tehty helpoksi Leino Designin lyhdyssä, kun lyhdyn hattu nousee ja pohjalla on irrotettava teräslevy mahdollista valunutta steariinia tai parafiinia varten. Fiksua suomalaista designia, joka muutenkin näkyy lyhdyn huolellisessa viimeistelyssä.   Tunnelmallista kuunvaihdetta ja lyhtyjen aikaa!

Hanna

PS. Leino Designin Mirkka Leino on paikalla 2.11.2017 klo 17 alkavassa FLÖR KukkaPuutarhan 'Lyhtyjen illassa', missä stailataan lyhtyasetelmia ja tehdään tunnelmallisia kattauksia ja luontoideoita loppuvuoden teemaan.  

6 kommenttia

 1. Hyvältä kuulostaa suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltuja! Useimmat ulkolyhdyt ovat ruostepilkuilla jo yhden talven jälkeen. Tyylikkäät lyhdyt sopivat teidän miljööseenne upeasti. Hyvää alkavaa viikkoa! Tuija 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Totta, monet lyhdyt eivät kestä meidän sääoloja. Siksi olenkin onnellinen näistä lyhdyistä. Kuunvaihteen hyvää tunnelmaa myös sinulle! ❤️ Hanna

   Poista
 2. Kaunista ja tunnelmallista <3
  Kiitos lyhtyvinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tässä loppuvuodessakin on tunnelma! Iloa ja valoa viikkoosi, puuklapikuvat blogissasi olivat ihkuja!

   Poista
 3. Ihana tuokin lyhty ja sopii monenlaiseen kotiin.
  Ihanaa viikkoa sinulle Hanna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, täällä on loppuvuoden tunnelmoitsija! Vaikka tänä vuonna vähempi koristelu riittää, lyhdyistä tulee aina ihana lämpö. Kiitos toivotuksesta, osaat aina piristää. Ja sinulle myös, kivoja hetkiä jokaiseen päivään!<3

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall