HANKO HURMASI


Ystävien viikonvaihde eteläisessä Hangossa vei kirppareille ja syksyisen meren huuhtomille kallioille. Hyvä ruoka ja seura, kipuaminen yhdessä näköalatorniin, luontopolut ja kodikas yöpymispaikka voimaannuttivat vedenneitoja.Katin perheen kesäkoti "Hanko hideaway home" (klik) sijaitsee Hangon keskustassa, 50-luvun kerrostalossa. Viehättävä asunto on sisustettu joka kulmaa myöten hyvällä tyylitajulla ja tuon ajan designin tuntemuksella. Olen kuin turisti sisälläkin. Täällä ymmärrän keltaisen värin merkityksen, saan kirppisinnostuksen ja olen 'myyty' uuden ja vanhan yhdistämisestä.

Vaikka sää oli sateinen ja Hanko syksyinen kuljimme rannat ja kuvasimme kasvit, osan matkaa patikoimme myös Suomen eteläisintä luontopolkua kohti Tulliniemeä. Näimme perhospuiston ja museossa hienon hankolaisen, Tapio Wirkkalan näyttelyn.

Hangossa on kaikkina vuodenaikoina. Hyvät ruokapaikat, museo, kiva Lankasatama -lankakauppa, kukkakaupat, näköalatorni, autioitunut lentokenttä ja kylpylä, lenkkeilymaastot, hiekkarannat, kalliot ja muu luonto.

Vaikka ihan kaikkea ei kahden päivän reissulla nähtykään, oli se enemmän kuin kesäisinä lomapäivinä venesataman tuntumassa. Kotimatkalle lähtivät iloiset, rentoutuneet naiset, jotka pysyvät pinnalla. Kuvat meistä vedenneidoista on sensuroitu, mutta instassa voi nähdä joitakin viimeisen kahden vuoden ajalta.


 

Seuraavalla kerralla Hankoon aurinkosäällä.
Lämmin kiitos Kati ja Anu huippu kivasta viikonlopusta!

Hanna

PS. Hanko-viikonlopussa maistui ihanan mausteinen ja keltainen kurpitsakeitto. Ohjeen löydät täältä!5 kommenttia

 1. Voi ihana piristävä, inspiroiva, voimaannuttava Hanko-viikonloppu rakkaiden vedenneitoystävien seurassa ❤️ Miten paljon lisävuosia saimmekaan tehtyä naurulla lisää ja miten paljon tallennettua syksyisen luonnon kauneutta sekä kuviin että muistoihin. Kiitos pärskuleen ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestohymy syksyyn muistoista! Kiitos Anu, seuraavia reissuja odottaen! ❤️

   Poista
 2. Oli meillä lystiä! Luonto lumosi, sää hellli, Hanko näytti parhaintaan. Näillä energioilla jaksaa pitkälle ja tunne siitä, että ystävyys kantaa <3
  Pärskeles, mikä viikonloppu! Kiitos #vedenneidotreissaa

  VastaaPoista
 3. Ihana Hanko! Useampi vuosi tosin minulla siitä kun siellä viimeksi kävin.

  VastaaPoista
 4. Ihana Katin lomakoti <3 Ihana Hanko <3 Ja ilmiselvästi ihana jengi koossa ;)
  Vähemmästäkin sitä hurmaantuu...

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall