KAISLARANNAN TUNNELMASSATuuli suhisi rannan kaislikossa syyskuun illassa. Ystävän perheen valkoinen kesämökki näytti satumaiselta ja mökin ikkunoista heijastuvat kynttilänliekit kutsuivat lämpimään. 

Mökissä on elämää monessa sukupolvessa. Jokainen on jättänyt sinne kädenjälkensä ja niin kuulukin olla. Vanha ja uusi sopii vierekkäin talon rakenteissa kuin sisustuksessakin. Kesäiset lomapäivät tai iltasauna ja -uinti, ystävien rapujuhlat, syksyiset tunnelmaillat ja jopa jouluinen kattaus on nautittu mökillä. 


Teimme villasukat jalassa kierroksen kaislikkorannan laiturilla ja kaikilla mökkiä ympäröivillä terasseilla. Syksyinen metsä ja meri tuoksuivat ja havunneulaset tarttuivat sukkiimme. Mietin, miten täällä luonnon helmassa on vietetty leppoisia kesäpäiviä paljain varpain, auringon alla.

Kaikkialla on kaunista! Suurissa maljakoissa on luonnonoksia ja lasipurkeissa kynttilöitä. Mökki on todellisen asetelmien taitajan jäljiltä! Miten nautinkaan! Pergolahuoneen pöytäkattauksen jokainen detaili on mietitty. Valkoiset puutarhakalusteet ja sohvatyynyt, pellavaiset pöytäliinat ja servetit sekä kattokruunu tekevät ripauksen ruotsalaista tunnelmaa. Tai tanskalaista, kun huoneen liukuovet avautuessaan tuovat luonnon melkein syliin. 

Istumme ihanan illan hurmaavan kattokruunun alla ystäväni tekemien herkkujen äärellä. Vuohenjuustosalaattia, tuorejuustolla ja nektariineilla täytettyjä kanttarellilleipiä, ranskalaista teetä uuniomenaherkun kanssa. Kynttilänliekkien lepattaessa sydämessä on kiitollisuus pitkään kestäneestä ystävyydestä. 

Kiitos Miine! ❤️Hyvää syystunnelmaa ja lämmittäviä kynttilänliekkejä sateisiin päiviin! 

Hanna

23 kommenttia

 1. Onpa kaunis paikka sekä ulkoa, että sisältä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Hanna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Outi! Niin kaunista ja mikä luonto ympärillä. Kaunis asia on myös hyvä ystävyys! Iloa sinunkin viikkoosi! <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sitä juuri, Kristiina! Jo meri ja kaislikko tekivät vaikutuksen ja kaikki mökillä oli tosi viehättävää! Kauniita syyspäiviä Ahvenanmaalle! <3

   Poista
 3. Voi miten kaunista - niin sisällä kuin ulkonakin. Joillakin on hyppysissään se taika, jolla saadaan kaunista minne tahansa!
  Upeita syyspäiviä, Hanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaat, miten nautin, Arja! Hyppysissä taikaa ja jatkuvasti viiteliäisyyttä tehdä toisille kaunista eteen. Tällaisia sielunsiskoja on olemassa! Kiitos samoin syyspäivätoivotuksiin, toivottavasti nähdään pian! <3

   Poista
 4. Oiiiih miten kaunis paikka! Rullailin kuvia edestakaisin useampaan kertaan ja aina löytyi jotain uutta. Tuon pöydän ääressä olisi upeaa avata ikkunat aurinkoon, tuoksutella merta ja nauttia aamiaista. Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kuvailit, Anu! Kun avaa silmät ja tuoksuttelee merta, voi nauttia ihan kaikesta. Olipa kiva, kun kirjoiteltiin illalla! <3

   Poista
 5. Ah, miten ihanaa! Kuvailet niin kauniisti tuntemuksiasi. Halaus! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija! Silmissä vielä kaikki tuo elämys! Halaus ja syysajatus sinne!
   <3 Hanna

   Poista
 6. Voi miten kaunista! Mökillä on syksylläkin niin ihanaa!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Teija, mökillä on aina tunnelmaa! :)
   Hyvää energiaa syksyysi!

   Poista
 7. OI miten kaunista niin ulkona kuin sisälläkin, kyllä silmä lepää. Ihana rauhallinen, puhdas tunnelma, jota nuo luonnon kasvit ja oksat pehmentävät. LOVE THIS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Rauhallinen ja puhdas, sinä sen hyvin kuvailit! Tunnelma oli hieno ja kaikki luontojutut toivat oman lisänsä. <3

   Poista
 8. Kauniisti kirjoitettu juttu kaunista paikasta :). Ihanaa syksyä sinulle, Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Iso kiitos, Pilvi! Ja sinulle myös, syksyn hienoutta! <3

   Poista
 9. Kertakaikkisen kaunis ja seesteisen oloinen paikka! Kuvista huokuu, että tässä paikassa on hyvä olla. Pieni yksityiskohtia, ei mitään liikaa ja ajan kerroksellisuutta. Hyvät ystävät ja yhdessäolo. Kaunis kirjoitus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo! Ja kiva, kun tänne kurkistit. Ystävyys tuo iloa ja valoa!
   Tehdään tunnelmaa tähän pimenevään vuodenaikaan! Voi hyvina! <3

   Poista
 10. Upea paikka ja ihanan kuvaileva kirjoitus. Olen aina kadehtinut ihmisiä, jotka saavat kaunista ja harmonista tunnelmaa taiottua ympärilleen.

  Kohti Joulua -joulublogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joillakin on taito taikoa ja vielä jakaa se ystävien kanssa. Kaunista syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 11. Ajattoman kaunis ja tyylikäs mökki, silti niin kodikas. Tekstisi vei suoraan sinne merentuoksuiseen tunnelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, kun tänne kirjoitit, Maarit! Ystävälläni on taito tehdä aina kaunista ja kodikasta. Siitä on ilo nauttia!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall