VISIITILLÄ ULKOSAARISTON TORPASSA!
Kaipuu saaristoon -kuukausi on parhaimmillaan. Kun vene irtoaa kotilaiturista yhä harvemmin, mietin, millaista olisi asua ulkosaaristossa. Sain heinäkuussa fiilistellä ystäväni punamultatorpassa saaristolaiselämää. Siellä, missä hän viettää kesälomansa, viikonloppuja ja pikku lomia ympäri vuoden poikansa kanssa!


Vanha, punamultainen torppa on saanut uuden elämän kirkon ja venesataman välissä. Villiintyneiden yrttien ja kukkivien malvojen tuoksu tuulee terassille. Minna vuokrasi torpan itselleen ja pojalleen kesäpaikaksi, vaan saari vei sydämet ja he ovat kotiutuneet sinne muulloinkin kuin kesälomalla. Yhteysalus kuljettaa ulkosaaristoon ympäri vuoden, jopa joulun alla.

Minna on hankkinut kalusteita torppaan sieltä ja täältä. Uutta ja vanhaa on vierekkäin ja suloisesti, historia ja tämän hetken sisustustrenditkin näkyvät. Puuta, bambua, printtityynyjä ja luonnonvärejä tekstiileissä, vanhoja kaappeja ja kirjoja, tuoleja ja sivustavedettäviä sohvia ja sänkyjä.


 Tämä torppa on kuulunut Aspön saarella asuvalle Edithille, joka ompeli ja korjasi työkseen ulkosaaristolaisten kalaverkkoja. Edithin puinen hylly keittiössä sekä muutama muukin muisto saaristotorpan entisestä elämästä ovat Minnalle tärkeitä.
 Kivilaiturin jatkeessa on Minnan aurinkotuoli. Siitä näkee loistavasti venesataman liikenteen ja saareen kiintyneen juniorin kalastamassa. Välillä nämä kaksi kiipeävät katajien peittämille korkeille kallioille ihailemaan saariston maisemataulua.


Kiitos Minna vieraanvaraisuudestasi! Kaunista loppukesää ulkosaaristoon ja tunnelmahetkiä torppaanne!


Hanna

12 kommenttia

 1. Ihanan näköinen paikka! Meillä samankaltaisia haaveita, pohdin aika-ajoin lähteväni ulkosaaristoon asumaan edes vuodeksi :) Kiva kun postasit!
  -Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus tosiaan houkuttaa, kun saaristo lumoaa vuodesta toiseen. Sitä kauneutta ja rauhaa ei ymmärrä, jos ei ole paikan päällä käynyt. Kaunista elokuuta Marjut! ❤️

   Poista
 2. Aivan ihastuttava torppa ja upealla paikalla. Ihanasti torpassa huokuu myös vanha aika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torppa kauniita kohtia täynnä ja kaunis saaristo ympärillä. Hyvää elokuuta Outi! ❤️

   Poista
 3. Idyllistä! Ja Aspö on niin ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idylliä parhaimmillaan. Totta, Aspö on joka vuosi yhtä ihana. Kaunista elokuuta teidän idylliin. Toivotaan lämmintä syksyä! ❤️

   Poista
 4. Ihanasti kirjoitettu kauniiden kuvien saattelenana. Pystyi aistimaan paikan tunnelman. Kiitos fiilistelymatkasta taitava ystäväni💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Luonto lumoaa meidät, mökeillä ja merellä. ❤️

   Poista
 5. Ihana vierailupostaus, kiitos! Ja miten kauniita patinoituneita pintoja siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, niin kiva tunnelma tuossa mökissä ja saaressa! ❤️

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Aspö on ulkosaariston helmi. Siellä on luonto kauneimmillaan. <3

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall