ITALIANPUNAISTA MAALIA


 

Viime kerrasta olikin jo yhdeksän vuotta. Silloinkin punamultamaalattiin. Talomme sai loman loppumetreillä hehkuvan punaisen suojapinnan. Terassinpuoleisella seinällä saa taas aurinko paahtaa!
Kaksi DIY -maalaria maalasi talon seiniin vajaassa viikossa noin 40 litraa maalia. Toisen pensseli ylettyi maasta kurkotellen melko korkealle ja toinen maalasi talon yläosat katonrajaan saakka rakennustelineiltä. Auringon paahteessa olevat julkisivut ja varastorakennus saivat Uulan punamultamaalista hehkuvan italianpunaisen sävyn, mihin oltiin lopulta hyvinkin tyytyväisiä. Punainen kun on kaikkien kylän talojen yhtenäinen väri.
 

Italianpunaisessa Uulan valmiissa punamultamaalissa on hiukan oranssiin taittava hehku. Se onkin uskomattoman kaunis ja sai talomme näyttämään kuin uudelta. Valkoiset ikkunanpielet, mustat ruukut ja vihreät havut sopivat tämän punaisen rinnalle. 


Samassa lomaprojektissa vaihdetiin seinien ulkovalot. Sopivan villapuomimaiset löytyivät Konst Smiden mallistosta, Sähkö.fi Oy Turusta. Led- valot valaisevat tehokkaasti elokuun pimenevissä illoissa sisääntulon trappaa sekä ruukkuihin istutettuja pihahavuja ja yrttejä.
Rakennustelineet vuokrattiin viikoksi JMT-Vuokraukselta, Naantalista.Vaikea uskoa elokuun olevan jo loppupuolella. Omenat kypsyvät pihapuissa ja tällä viikolla on aika trimmata myrskylyhdyt muinaistulien yöhön! Muistattehan osallistua viime postauksen erikoisristelyn arvontaan!
Elokuun tunnelmaa kaikille punaisesta Villa Puomista!

Hanna


11 kommenttia

 1. Voi kun tuli kaunis ja nuo tummat lamput ovat piste i:n päällä. Tosi hieno lopputulos. Teillä oli sama systeemi maalaamisessa kuin meillä: toinen (eli minä lyhyt pätkä) maalasi alaosat ja toinen pidempi yläosat. Hyvin toimi!
  Mukavaa alkavaa syksyä Villa Puomiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Arvostan ajatustasi, sillä sinulla on hyvä 'saaristolaissilmä'! Tämä pätkä myös maalasi talon ja varaston alaosat ja siltikin oli melkoinen urakka, joskin ihanan palkitseva. Sinulle myös, hyvää tunnelmaa ensi viikonvaihteeseen ja alkavaan syksyyn!

   Poista
 2. Hehkeää syyskautta kauniissa Villa Puomissa! Minä haaveilen pienen leikkimökkimme vihermultamaalauksesta. Se ei todellakaan ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, mutta olisi vain niin hauskaa entrata pikkumökkiä. Haaveilla voi... Syysillan terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilla ja unelmoida voi jatkuvasti! Olet ollut ajatuksissa ja toivon todella, että löydetään yhteinen kahvilahetki Auran rannoilta tämä syksynä. Voi hyvin ystäväni! ❤️

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Teillä kaunis talo valoineen joka sopii saaristoon täydellisesti! Ihanaa syksyn odotusta🍁😊
  -Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut sinulle myös, kauniita päiviä alkavaan syksyyn! ❤️☀️ t; Hanna

   Poista
 5. Ah, ihanuutta! Upeaa työtä ja kaunis lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pilvi! On siinä punamullassa vaan ihan oma tunnelmansa. Sinäkin sen tiedät! :)

   Poista
 6. Todella kaunis väri. Pitääkin näyttää tämä postaus ystävälleni, jonka haaveissa on maalata heidän puutalonsa punamullan väriseksi.
  Ihanaa viikkoa sinulle Hanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hymyjä Outi! On niin jännää, miten punainen ei oikeastaan ole lempparivärini, mutta taloon ja tunnelmaan se on ihan täydellinen ja tosi mieluinen. Elokuun hyvää tunnelmaa sinullekin! <3

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall