HÄÄJUHLAN STAILAUS


Suuria yrttikransseja ja tuoksuvilla oksilla koristeltuja pöytiä nähtiin kaksi viikkoa sitten kesäisen kauniissa hääjuhlassa. Morsiamen toiveesta hääkimpussa ja juhlapaikan koristelussa käytettiin mm. Italian inspiroimaa teemaa.


Sain ihanan tehtävän toteuttaa heinäkuun viimeisen viikonvaihteen hääjuhlan koristelu. Morsian oli minulle tuttu ja hänen italialais- itävaltalainen syntyperänsä haluttiin näkyväksi hääpäivän tunnelmaan. Koska vihreiden oksien ja erityisesti yrttien käyttö kukkakimpuissa ja sisustuksessa on tällä hetkellä trendi, tuki se ajatusta myös juhlapaikan stailauksessa.

Ammattimaiset yhteistyökumppanit ovat isossa roolissa suuren juhlan toteuttamisessa. FLÖR KukkaPuutarha Turusta toimitti juhlapaikalle kaikki tuoreet vihreät oksat ja hääkutsut sekä pöytien ohjelma- ja paikkakortit suunnitteli Irjamarie's yrityksen Irja-Marie Solin.

Hääjuhlan puitteiksi oli morsiuspari valinnut historiallisen, yli satavuotiaan, kunnostetun Littoisten Työväentalon. Noin sadan hengen juhlassa sen puitteet olivat todella viihtyisät.  Myös juhlasalin siniharmaa - valkoinen väritys teki hääkoristelun helpoksi. Salin sävymaailma oli harmoninen ja siksi hyvin koristeltavissa omalla teemalla juhlavaksi.

Tein juhlasalin pöytien sijoittelusta hääparille muutaman ehdotuksen, joista he valitsivat mieluisan hääjuhlan istumajärjestykseen sopivaksi ja hääohjeman onnistumiseksi.

Juhlavuutta saatiin saliin lisää järjestämällä pöydät pitkiksi 16-20 hengen kokonaisuuksiksi ja käyttämällä valkoisia pöytäliinoja ja servettejä. Kun kattaus tehtiin valmiiksi pöytiin, oli hääparin ja vieraiden ihana astua valmiiseen tilaan.
Suuria, n. 70 cm halkaisijaltaltaan olevia yrttikransseja teimme assistenttini Taina Sundqvistin kanssa 21 kpl. Teimme kranssit kaksi päivää ennen hääjuhlaa ja ne sijoitettiin ryhmittäin juhlasalin kattoon, ovien päälle sekä seinille, mm. hääparin istumapaikan yläpuolelle.

Vihreät oliivin-, pistaasin- ja rosmariinin oksat aseteltiin kujaksi keskelle juhlasalin pöytiä ja pieni pistaasin oksa aseteltiin paikkakorttien viereen. 


Menu-, paikka- ja ohjelmakortit suunnitteli Irja -Marie Solin, joka piirsi hääparille myös oman logon.
  
Morsiamen hääkimppuun ja -kampaukseen sekä sulhasen vieheeseen sidottiin myös yrttejä. Morsian tapasi floristi Annina Jaala- Myllyojan FLÖRissä ennen häitä, sillä hääkukiksi toivottiin boheemia, luonnollista ilmettä kauden kukista. Upeaan kimppuun valikoituikin runsaasti pioneja ja daalioita, neilikoita, tähtiputkea, veroniaa sekä runsaasti vihreää oliivin-, pistaasin- ja rosmariininoksista. 
Irja-Marie Solin toimi myös morsiamen kaasona ja taitavana stylistinä hän teki myös morsiamen kampauksen ja häämeikin. 

Vihreiden oksien ja yrttien teema hääpäivässä oli raikas ja juhlava. Kauniiden yksityiskohtien ja kukkien keskellä oli hääparin ihana juhlia rakkauden ja onnen juhlaa!Onnea ja onnellisuutta, yrttien ja kukkien tuoksua yhteisellä tiellänne A & P! 

HannaHääjuhlan kuvasi Katri Haavisto, Katrihaavistophotography. Hänen sivuillaan pian lisää kuvia yrteiltä tuoksuvasta hääjuhlasta. 


12 kommenttia

 1. Tila oli kyllä laitettu niin kauniiksi!! Kyllä kelpasi kuvailla!

  Sain heidän kuvat juuri valmiiksi, toivottavasti saan sieltä jotain julkaista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Odotan todella paljon kuviasi hääjuhlasta ja morsiusparista. <3

   Poista
 2. Upeat, kauniit yksityiskohdat ja koko juhlamiljöö. Teitä on ollut huikea naistiimi toteuttamassa ja ikuistamassa hääparin ikimuistoista päivää. Kaunista, todellakin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, huikea oli tiimi ja niin hienoa tehdä tämä hääparille! Päivä säilyy varmasti meidän kaikkien muistoissa. <3

   Poista
 3. Niin kaunista ja tunnelmallista. Olet onnistunut hyvin stailauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen kiitos, Anneli! Hyvä suunnittelu ja tiimi sekä huippu yhteistyökumppanit tekivät tästä mahtavan kokemuksen! Tunnelma oli korkealla jo stailauspäivänä ja harjoituksissa. <3

   Poista
 4. Todella kaunis, hempeä ja tyylikäs kattaus. Upealta näyttää morsiuskimppu, sekä morsiamien koristellut kutrit. Onnea hääparille ja onnea sinulle onnistuneesta stailauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Halusimme toteuttaa selkeän ja juhlavan kokonaisuuden salin koristelussa. Kaunis morsian kukkineen ja komea sulhanen sekä iloiset vieraat tekivät varsinaisen onnen tunnelman hääjuhlaan. <3

   Poista
 5. Ihastuttava kokonaisuus! Elokuisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
 6. Ihanan raikas toteutus <3 Tuoksui tänne asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva, että tunnelma välittyi kuvista!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall