LOMALLA MERELLÄ JA SAARISTOSSA


Heinäkuussa 16 päivää merellä ja Suomen saaristossa. Harmaiden venevajojen, kallioluotojen ja pienten kalastajatilojen maisemissa on voimakasta lumoa. Sitä on vaikea selittää, mutta sen voi aistia. Saariston kaunis luonto on kaikkialla.Myötätuulessa oli leppoisaa purjehtia. Airistolta Kihdin yli Sottungan saarille, sieltä Maarianhaminaan ja Eckerön kautta takaisin Nauvo Berghamniin sekä suurten purjelaivojen vanavedessä vielä uudelleen Aspön vesille, ulkosaaristoon. 

Purjehdimme kuudetta kesää S/Y Greyalla. Se on juuri sopiva kahdelle aikuiselle ja joskus vierailevalle nuorisolle. Laiturin kylkikiinnityspaikat venesatamissa ovat lomakautena harvinaisia ja laskemmekin ankkurin useasti saariston luonnonsatamiin. 


 

Kaikki saaret ja satamat ovat uniikkeja, vanhat kalastajatilat idyllisiä, mutta on surullista nähdä, miten ulkosaariston asumattomia saaria rakennetaan mökeillä ja samalla hieno luonnonvarainen luonto häviää. Ihmetyttääkin, miten saaristomeren kansallispuistoihin voidaan rakentaa jatkuvasti uusia loma-asuntoja ja nostaa valkoisia lipputankoja. 
 
 


 

Merentuoksuisin terveisin ja saaristosta yhä lumoutuneena, 

Hanna 

  

2 kommenttia

  1. Aivan upeita saaristo maisemia. Todella harmillista, että joka paikkaan pitää rakentaa uutta. Joidenkin paikkojen pitäisi vain saada olla ❤️

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavia kuvia merimaisemasta! Luonnonsatamat kuulostavat ihanilta kohteilta. Teillä oli hyvä sää. Meidän nuoriso oli seikkaillut metrisissä aalloissa. Huh! Olen iloinen heitä yhdistävästä mahtavasta harrastuksesta. Jospa mekin joskus lähdemme kyytiinsä. Aluksi vain pikkupurjehdukselle, jos tulee vaikka huono olo. Elokuisten iltojen iloja! Tuija

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall