ZETAS TUKHOLMASSA, OSA 1


Kesälomaterveiset Tukholmasta! Visiitti visuaalisen trendikkääseen puutarhamyymälään sai kotipuutarhurin sydämeen lisää sykettä.


Zetas Trädgård Tukholmassa pursuaa tämän hetken trendikkäimpiä puutarhaideoita. Ruotsin kuuluisan puutarhabloggaajan, yrittäjä, trädgårdsmästare Viktoria Skoglundin (blogi:handelsträgård.zetas.se ) vanhemmilta peritty osaaminen, hyvä silmä ja ahkera työ loistaa kauppapuutarha Zetas Finsmakarens Trädgård:in joka neliössä.
Vain vajaan tunnin ajomatka Tukholman Viking Line:n satamaterminaalista vie Segeltorp:in pientaloalueen kadunkulmaan. Ollaan Zetasilla! Monen puulajin metsäisellä tontilla on pysähdyttävän kaunista. On kuin oikea puutarha olisi kasvatettu puutarhamyymälän ympärille tai puutarhamyymälä olisi sijoitettu oikean puutarhan kylkeen. Ja niin onkin! Hyvä historiikki on luettavissa täällä. 
 
Heti alueen portista sisään tultaessa alkavat runsaat puutarhakasvien esillepanot ja istutukset. Puksipuut ja kukkivat rhodot, havut, saniaiset ja vesiaiheet valloittavat ympärillä. Jokainen kauppapuutarhan neliö on vahvasti inspiroiva ja antaa asiakkaalle valmiita ideoita. Tulee heti ajatus, miten kaikki on puutarhasuunnittelussa mielikuvituksesta kiinni. Toki tulee kunnioittaa tonttia, tuntea maaperä ja kasvien ominaisuudet, mutta sen lisäksi pitää uskaltaa ryhmitellä erilaisia ja erimuotoisia kasveja ja puita, kukkivia ja ruukkuja sekä puutarhaan sopivaa rekvisiittaa keskenään.   

Zetasin puutarhakahvilassa istuisi vehreyden keskellä pitempäänkin!Saniaiset ja jättilaukat Zetas-puutarhassa

Hauskat heinälaatikot


Zetasin kauppapuutarhassa asioidessa on hyvä varata riittävästi aikaa. Visuaalisuus ja ideat tarttuvat mukaan ostoskärryyn tai kameran muistikortille ja shoppailun lomassa voi syödä lounasta puutarhan kahvilassa ja viettää vaikka zen- hetken suurten puiden alla.

Inspiroitunut uskaltaa sanoa muutaman tunnin visiitin jälkeen ajatuksensa. Miltähän tämä kaikki näyttää jouluna?

Nautitaan tällä hetkellä kuitenkin kesän kauneudesta!

HannaZetas, Blombacken 2, 14170 Segeltorp

6 kommenttia

 1. Onpa kiva, että tuolta löytyy myös kahvila. Mikäpä olisikaan kivempaa kun hörpätä kaffet ihanassa miljöössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, miljöö kauneimmillaan ja kahvilassa istuttiin raparperilimonadia nautiskelemassa. <3

   Poista
 2. Tuonne pitää päästä! Puutarhaunelma parhaasta päästä <3 Ei voi kuin henkäillä ja ihastella. En ymmärrä, miten pääsit kotiin ilman lavallista ruukkuja ja kasveja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmamatka kaikin tavoin! Miten luonto taas inspiroi!

   Poista
 3. Hieno kirjoitus upene kuvineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tänne kurkkasit, Marjo! Hyvää lomaa sulle ja vehreitä mökkipuuhia!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall