TOUKOKUU SAARISTOSSA


Niin kuumasti, kun aurinko lämmittääkin kaupungin kaduilla ja terasseilla, on saaristossa kevät vasta heräämässä. Muutaman päivän purjehdus friskasi toukokuun lopulla meitä lomalaisia. Stenskärissä istutettiin viikolla perunaa ja pilkottiin puuta kesän savustusta varten!Navakka tuuli ja vielä kymmenasteinen merivesi muistuttivat toukokuun viileydestä Suomen auringon alla. Silti ajatus suht. hiljaisesta veneilykuukaudesta saaristossa houkutti kauden ensimmäiseen purjehdukseen. Vaatekassiin pakatiin villat ja kerrastot, fleecet ja tekniset asut, viiskymppinen Vichy:n total block -aurinkopuikko ja kässäilylangat.

Gullkronan eteläpuolella sijaitsevassa Stenskärissä on asukkaita ympäri vuoden ja siellä istutettiin viikolla perunaa. Raparperit kasvoivat jo suurta lehteä ja saareen saapunut talkooväki pilkkoi puuklapeja nättiin pinoon. Pian venevajan myyntihyllyissä myydään saaren omaa leipää, vihanneksia ja savustettua kalaa vierailijoille.

Teimme kävelylenkin luontopolkua pitkin saaren korkeimmalle kalliolle, mistä näkyi kaunis saaristo silmän kantamattomiin, ainakin Nauvo Berghamniin ja Kirjaisiin sekä Högsåraan saakka. Yllätyimme samalla, miten monet purjehtijat olivat jo merellä. Tästä se kausi alkaa!Kylmää kyytiä oli vielä viikolla toukokuun saaristovesillä, vaan niin kaunista kaikki!


Lomaterveisin,
Hanna

3 kommenttia

 1. Joka paikassa luonto on onneksi jo herännyt ja ihana vihreys valtaa joka paikan. Ihanaa <3

  VastaaPoista
 2. Viileä vesi alkoi eilen houkuttamaan, kun auringon paahtamassa kajuutassa laittelin verhot paikoilleen. Talviturkki jäi vielä kuitenkin heittämättä. Veneellä tulee ihan omanlaisensa zen -olo. Aurinkoisia purjehduksia! 💙 Tuija

  VastaaPoista
 3. Viime viikonloppuna Hangossa oli +16 astetta, kun lähtiessä Liedossa oli +24.
  Meren vaikutus on suuri lämpötiloihin. Rakastan saaristoa eri vuodenaikoina. Keväinen valmistautuminen, kesäinen kuhina, syksyn hiljentyminen ja talviuni - kaikissa mieli lepää ja latautuu <3

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall