ROSMARIINIA


Eikö tunnukin parhaalta ensimmäiset kesäpäivät? Yht' äkkiä tehtiin hyppy kylmästä lämpimään ja samalla uskalsi istuttaa kesäkukat ruukkuihin ja etsiä sandaalit jalkaan. Miten paljon lisää energiaa kesä antaa! Tiesitkö muuten rosmariinin monista terveysvaikutteista? 
Auringon paahtamalla trappalla kukkii nyt salvia ja vihertää tuuhea rosmariini. Tuoksuvaa rosmariinia onkin meidän pihalla ja terassilla monessa ruukussa, sillä suunnittelin käyttäväni sen oksia ystäväni hääjuhlan stailauksessa heinäkuun lopussa. Yrtit ja kukat kun viihtyvät nyt samassa kukkakimpussa. Muutenkin suosin yrttejä istutuksissa, eikä perinteisiä pelakoita näy tänä kesänä pihapiirissämme. 


Rosmariini on noussut nyt vahvaksi trendiyrtiksi ja sitä suositellaan nuuhkimaan ja käyttämään runsaasti ravinnossa. Sen terveysvaikutteita on hehkutettu mediassa ja yrtti on nostettu jalustalle tutkimusten ansiosta. Liitänkin tähän linkit Iltalehden, Studio 55:n ja Askel Terveyteen- sivustoilta. 


Nuoriso tarjosi apuaan kesän talonmaalauksessa. Punamultamaalia tarvitaankin monta litraa paahteessa haalistuneisiin talon seiniin. Kerroinko jo haaveestani maalata talo mustaksi? Ei taida käydä toteen, mutta aina voi unelmoida! 


Hyvää viikkoa, yrtin tuoksuista, missä ikinä oletkin! 

Hanna9 kommenttia

 1. Rosmariini on kaikinpuolin ihana <3 Selkeä terassin kaunotar. Ihana tunnelma Villa Puomin terdellä :) Meilläkin kukkii jo hieman ja kohta päästään täyttämään kasvipergolaa - JEE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvipergolanne kuulostaa ihanalle! Meillä on pergola lähes tyhjillään,joten seuraankin, mitä kaikkea viherpeukalosi puuhaa. Lämpöä ja kasvuvoimaa kesäpihaanne!

   Poista
 2. Aurinkoista viikkoa sinulle Hanna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ja samaa toivon sinulle! Iloisia ja auringon lämmittämiä päiviä! ❤️

   Poista
 3. Tuoksu kiirii tänne asti! Yrtit ovat ihania! 💚 Tuija ps. Hienoa, että talon maalaus kiinnostaa nuorisoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja nuoriso ilmoittautui oikeastaan oma-aloitteisesti ja vielä ystävien kanssa! Kesällä kaikki näyttää hymyn arvoiselta!

   Poista
 4. Olen vankkumaton punamullan ystävä, mutta ymmärrän kyllä haaveesi maalata talo mustaksi. Se on tyylikäs, eri tavalla! Kannattanee harkita ihan vakavasti! Rosmariini on suosikkini myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi, punamullassa on perinne ja rakkaus vanhaan ja saaristoon. Tanska on vuosia minua inspiroinut, mutta täällä kylällä kaikki talot ovat yhtenäisiä. Sekin on hyvä asia. Kaikkea hyvää sinulle ja Iduriin!

   Poista
 5. Rosmariini on herkullista, parvekkeella on iso puska kesan kokkailuihin

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall