PIHALLE HAVUJA & PUUTARHAAN YRTTITARHAPuutarhan kevät on vehreänä Turun Messukeskuksessa! Lähdin hakemaan eilen energiaa pihan kaunistamiseen ja yrttitarhan ideointiin messuilta! Tänään ehdit sinäkin vielä nähdä kasvun ihmeitä! 
Piha & Puutarha-messut kukoistavat tänä keväänä rehevänä! Turun Messukeskuksessa kukka ja puutarha-alan yritykset ovat ylittäneet itsensä tehdessään hurmaavia osastoja. Messuväelle tarjotaan kukkasidontanäytöksiä, parvekeinspiraatioita, luentoja, kilottain kukkasipuleita ja yrttejä. Myös bloggaajat ovat mukana messuilla ideoimassa "Unelmien viljelylaatikoita." A-hallin osastoilla muutama tunti sujahtaa hetkessä. Blogisiskot ovat rakentaneet siellä komeat viljelylaatikot yhteistyössä Kekkilän ja Flörin kanssa. Mustissa laatikoissa tuoksuu tuore multa, elinvoimaiset yrtit, laventelit, raparperit ja vihannekset. Nämä voisin kuljettaa suoraan meille Villa Puomiin! Åbloggaajien Mari House no 465-blogista on nikkaroinut Kekkilän valmiista viljelylaatikosta porrastetun yrttitarhan, missä tomaatit ja paprikat, salaatit ja yrtit kasvavat sulassa sovussa. Kun laventelipuut vielä nousevat kukkimaan, on kotipuutarhurin komeus täydessä loistossaan!Mama's garden-blogin Minnan laatikoissa kasvavat raparperit, puolukat ja parsat. Upeat hortensiat sekä kirsikkapuu ovat suloisessa kukkaloistossa. Minnan blogista voi lukea lisää, miten tämä messuhaaste syntyi. 

OravankesäPesä - blogin istutuksissa ihana vehreys näkyy erilaisten saniaisten voimin. Kekkilän Pinja - pyöreänmuotoinen koristekate suojaa kasvit ja viimeistelee viljelylaatikkojen istutukset. Käy blogissa kurkkaamassa, miten kaunis on istutuksen Japaninvaahtera sekä miltä näytti toinen kukkia täynnä oleva viljelylaatikko!


Puutarhassa - blogin Marian  freessit viljelylaatikot keräsivät myös messuvieraita ympärilleen. Moniko miettii, että sitruunapuu voisi viihtyä Suomen kesässä ja miten ihana yrttien tuoksu saadaan terassille tai kotipihaan pienin konstein? Rohkeasti vaan ideoimaan omaa pientä kesäpuutarhaa Kekkilän laatikoihin!


Flörin messuosastolla A-halissa huomion keräävät sympaattiset bonsai-havut ja trendikkäät bambut. Ajatus lähtee liitoon ja mietin, miltä oma terassi näyttäisi bambuvehreydessä. 
Flörin osastolla komeilee myös tanskalainen Juliana -kasvihuone. Ihan unelma!  Muutamaan neliöön on koottu keittiötomaattien, yrttien ja kukkien olohuone. Tänne vielä keskelle rottinkituoli ja kesä voi tulla! 
Piha & Puutarha-messujen lisäksi Messukeskuksessa voi kokea myös Mökki & Meri-messut samalla messulipulla. Vielä ehtii, sillä messut ovat tänään avoinna klo 17 saakka!Iloista sunnuntaita!

Hanna


Yhteistyössä: Turun Messukeskus ja Åblogit
4 kommenttia

 1. Hienoja inspiraatioita! Kevätvire on vielä vähän hakusessa. Aurinko tekisi ihmeitä. Terassi-istutuksista haaveillen ja lokoisasta teehetkestä kasvihuoneen lämmössä! Vaikka ei tomaatteja kasvattaisikaan niin omaa hyvinvointiaan voi lisätä lekottelulla rottinkituolissa. Jospa se kaipaamani puhti löytäisi luokseni. Sunnuntaiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilta löytää aina puhtia omiin suunnitelmiin. Ja sitä omaa hyvinvointia voi tosiaan lisätä puutarhassa. Pian kevät lämpenee ja saamme Tuija lisää virettä vehreyden keskellä. Iloa sunnuntaille ja uuteen viikkoon! t: Hanna

   Poista
 2. Ihania kuvia, kivasti pääsi kesän tunnelmaan. Suloisia istutuksia, nuo tomaattipurkit on ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihania messukuvia täynnä kesäistä tunnelmaa ja hauskoja ideoita! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall