LOMAILUALumityöt tehty ja pikainen kurkistus viileälle verannalle, missä vastaanottavat tulijoita viikunapuut. 

Tässä kohtaa talvea hihkaisen onnistumisen ilosta. Jälleen on selvitty pimeästä vuodenajasta suurten terassikasvien kanssa. Kämmentä suuremmat lehdet viikunapuussa kiittävät uudesta mullasta ja auringonvalosta. Ystäväni kysyi hiljattain, olenko huomannut, miten raikas sisäilma on usein kukkakaupoissa ja -puutarhoissa. Olen ja sama viherkasvien huoneilmaa puhdistava voima toimii kotonakin. 


Parhaillaan vietetään talvilomaa, ulkoillaan, käydään leffassa, kokataan nuorisolle ruokaa, kässäillään ja kotoillaan. Maaliskuun päivät ovat lähellä ja kalenterissa silloin monta mukavaa menoa. 

Vehreyden keskeltä, 

Hanna

8 kommenttia

 1. Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle Hanna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ja sinulle myös, helmikuista viikonvaihetta! ❤️

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Anneli, Kiitos! Pian ollaan jo maaliskuussa ja kevät tulee kohisten! ❤️

   Poista
 3. Voi että on hieno ja sisustuksellinen viikunapuu; siinä on oma viehätyksensä, kun paljaassa rungossa komeilee vain muutamia heleitä lehtiä. Tarviiko se viileän lämpötilan selvitäkseen talven yli? Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Viikunapuu viihtyy kesät kuumalla, aurinkoisella terassillamme ja talvet viileällä 10-15 C verannalla. Ei liikaa vettä ja pitää hyväksyä, että jokaisen muuton, sisältä ulos tai ulkoa sisälle, se tiputtaa lehtensä.Siinäpä haastetta viherpeukaloille! :)

   Poista
 4. Wau, miten upea viikunapuu! Olet viherpeukalo! Kevättä kohti, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtelen puita hyvin ja jännityksellä, niitä on kaksi. Ilo tulee jokaisesta uudesta silmusta ja talven selviämisestä. Kevättä ja valoa kohti Tuija!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall