ARKEA JA VIIKONVAIHTEEN PASTAOHJE


Arki kulkee hyvää vauhtia. Tammikuun pakkassäät ovat tuoneet postikorttimaisemat ja koti on siivottu havuista. Monelle tämä alkuvuosi on jo kevään odottamista!



Blogeissa ja foorumeissa toivotaan jo kevättä. Moniko meistä on todellinen talvi-ihminen, innostuu miinuslukemista huolimatta, pukeutuu mielellään kerroksiin ja toppaan, retkiluistelee, hiihtää ja nauttii ulkoilusta näin alkuvuonna? Moni. Mutta itsekin kuulun valosta, ensimmäisistä vehreistä silmuista ja taimista, lämmöstä nauttiviin keväänherääjiin ja varsinkin tuo tunne syntyy heti joulun jälkeen. Pimeää vuodenaikaa kestää onneksi vain hetki, kaamoskin on virallisesti loppu näinä päivinä. 

Vuodenajat ovat silti rikkaus. Miten sitä muuten osaisi arvostaa tippuvia räystäitä ja kevään silmuja, luonnon maisemointia ja ensimmäisiä askeleita tennareilla?

 




Meillä alkuvuosi täyttyy syntymäpäivistä, mutta muuten eletään tammikuista arkea. Työpäiviä ja -matkoja, harrastuksia ja viikonloppuisin pitempiä unia ja yhdessäoloilua. Paljon ei viikolla ehdi rutiineista poiketa, mutta sain kyläkutsun viikolla ystävän perheen uuteen kotiin. Miten kiva nähdä aikuisen pariskunnan kaupunkikoti ison remontin jälkeen ja istua iltaa naisten kesken hyvän ruuan ympärillä! 

Ystäväni italian menusta inspiroituneena innostuin kokeilemaan hänen pastaohjettaan ja siitä säkenöi koko viikonvaihteen teema myös perhedinnerille. Kuvistakin huomaa, että sitruuna pääsi isoon rooliin!





Muutama sana kuitenkin syksyllä uusitusta keittiöstämme, ennen kuin kerron lisää, miten Italia meitä inspiroi jälleen. Tosiaan, olemme olleet tosi tyytyväisiä Kvik- keittiöömme. Mano-sarjan mattapintaiset kaapinovet ja leveät laatikostot säilyttävät kaiken keittiötavaran, mitä tarvitsemme. Mattapintaisessa kaapinovessa ei näy samalla tavalla sormenjäljet kuin kiiltävässä ovessa ja integroidut pakastin- ja jääkaappi eivät tarvi enää teräspintojen puhdistusta. Induktioliesi on pikanopea ja välitilojen valkoiset laminaattilevyt ilman saumoja helppo siivota. Suuri lattialaatta on ollut myös mieluinen. Siivosin ja ´maritin´, myin kirpparilla ja annoin ystäville sekä nuorille paljon itselle tarpeetonta tavaraa koko viime vuoden ajan. Samalla järjestyi kaapit ja ajatukset ja tuli parempi tila kaikkialle kotiin.





Pasta limone. Mikä sitruunan ihana tuoksu ja maku! Tallensin tätä iloa jo valmistusvaiheessa, mutta keltainen pasta-annos jäi kuvaamatta lautasella. Kun muutama inspiskuva pääsi Instagramiin, sain jo kyselyjä ohjeesta, joten tässä sitruunapasta ystäväni Casa Nuovon ohjetta mukaillen.

Keitä 400g Linguine -tai gluteiinitonta pastaa ( Barilla spagetti, senza glutine) 4:lle ohjeen mukaan.
Valmista sillä aikaa sitruunakastike:

4 sitruunan mehu
2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl oliiviöljyä
n. 80 g voita
1 dl kermaa
suolaa, mustapippuria ja koristeeksi minttua/basilikaa

Raasta sitruunat ja purista niiden mehut. Sulata voi ja öljy kasarissa, lisää sitruunankuoret, sekoita ja hauduta hetki. Lisää sitruunan mehu vähitellen ja mausta. Valuta "al dente" pasta ja sekoita se sitruunakastikkeen joukkoon. Lisää huoneenlämpöinen kerma ja sekoita se varovasti pastan joukkoon. Koristele mintulla tai basilikan lehdillä ja tarjoa heti.

(Ystäväni lisäsi puolet sitruunamehusta pastan keitinveteen, mutta tein toisin eli mukaillun ohjeeni mukaan)







Viikonlopun herkkuhetkiin meillä kuului myös antipasti-lautanen, lasagne bolognese sekä Ella Kannisen tuoreen kirjan ohjeesta tehty tiramisu. Kuvia ja kuvauksia tallessa tännekin pian.


Iloisin tammikuun terveisin, 

Hanna

6 kommenttia

  1. Ihanan pirteän harmonisia kuvia - kyllä, selvästi sellaisiakin voi olla 🙂 Teidän keittiö on hurjan kaunis ja siellä valmistuu ihania herkkuja! Sellaiselta näyttää tuo pastakin. Menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ja kiva, jos sinäkin taitava kokki innostut tästä ohjeesta. Maistui niin sitruunaiselta, että kiva suositella. Aurinkoista mieltä, kun kaamoskin päättyy! <3

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen resepti! Minäkin käytin sitruunaa tänä viikonloppuna. Tein tyttären juhliin sitruunaisen juustokakun.
    Mukavaa viikonalkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Outi, juustokakut ovat ihania! Valoisia alkuvuoden päiviä sulle! <3

      Poista
  3. Kauniilta näyttää keittiö. Sainkin tästä paljon intoa oman keittiön piristämiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Pirteyttä tarvitaan, kun odotetaan kevättä. Mukavaa, kun tänne kurkistit! <3

      Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall