JOULUISET KATTAUSTEEMAT
Kaunis pöytäkattaus kruunaa ruokailun. Tein muutaman kattausidean jouluiseen pöytään. Teemoina Boheme Romantic, Natural Nordic ja Modern Country! 

Ehditkö kattamaan ruokapöydän kauniiksi arkisin, entä viikonloppuina tai juhlapyhinä? Onko kattaus sinulle, perheellesi ja pöydässä istuville ruokavieraille puoli ruokaa, suuri visuaalinen nautinto ja tuoko se lisää maustetta päivälliseen? Mitä mieltä olet? Oma ajatukseni on kattauksesta kaikkiin em. kysymyksiin: kyllä! 

Kaunis astioiden ja ruokailuvälineiden asettelu servetteineen vie hetken aikaa, mutta tekee samalla ruokapöydästä kutsuvan ja samalla tietenkin käytännöllisen. Tarvittava määrä astioita, juomalaseja ja aterimia, mutta jo värikkäillä tai kuvioiduiilla serveteillä voi tuoda kivaa ilmettä kattaukseen. 


Nimesin ensimmäisen jouluisen kattausteeman  BOHEME ROMANTIC-teemaksi. Siinä puupöydällä on käytetty pöytäliinan sijaan pellavaista pientä astiapyyhettä pöytätatablettina. Aterimet on solmittu yhteen hamppurusetilla ja koristeltu eukalyptuksen oksalla. Pellavaa on myös servetti, joka on taiteltu lautasen päälle. 


NATURAL NORDIC – joulukattauksessa näkyvät keramiikka- ja bambuastiat sekä modernit aterimet. Niinestä ja hamppunarusta tehty tähtinauha koristaa pöytää ja vihreät katajanoksat tuovat lisää joulun tunnelmaa. Seuraava kattaus syntyi jouluista puuropöytää ajatellen. MODERN COUNTRY – teemassa koristelin kanelilla puurolautasen pohjan kakkupaperia ja sihtiä apuna käyttäen. Korosteeksi vielä iso kanelitanko lautasen reunalle. Niitä myyvät maustekaupat, kauppahallit sekä kukkakaupat. 

Jos perheessä on allergikkoja, monet sisustuskaupat myyvät aidon näköisiä tekohavuja tai pieniä kuusia. Ne sopivat mainiosti myös pöytäkattaukseen. 


Kaikki nämä kattausteemat näet myös jouluisessa Kotiblogit-lehdessä! Osallistu samalla lehden lukijakilpailuun kauneimmasta kattauksesta! Kotiblogit -lehteä myyvät lähes kaikki lehtipisteet! 


Kuvan astiat, aterimet, pellavaliinat ja havuruukku Sisustusliike Aveliastawww.avelia.fi
Bambukulho Kotilaturilta. www.kotilaituri.fi


Hyvää alkavaa viikkoa, edessä onkin jo 1. adventtisunnuntai! 

Hanna
5 kommenttia

 1. Kauniit kattaukset <3
  Kyllä se kauniisti kattaminen menee meidän perheessä aina viikonlopulle. Kauniin kattauksen myötä, itse ruokailustakin tulee jotenkin juhlavampaa.
  Kivaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit kattaukset! Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 3. Kattausten laittelu on kivaa, mutta ei aina arkena jaksa panostaa. Kynttilän itselleni sytytän yleensä aina ruokaseurakseni. Matkailoja! Tuija

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja yksinkertaisia kattauksia, ne ovat yleensä parhaita minunkin mielestäni. Pitää virittäytyä vähitellen jouluiseen tunnelmaa, kun kotiudumme täältä.

  VastaaPoista
 5. Tykkään näissä kattauksissa luonnon teemasta ja yksinkertaisuudesta. Kattaus on puoli ruokaa, mutta arjessa se meinaa unohtua. Kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall