RUOKAILUTILAN PUUHYLLY
Keittiön uudistuksessa ruokailutilan seinälle nikkaroitiin puuhylly. Helpoista helpoin tammilankku kiinnitettiin hyllynpidikkeisiin Clas Ohlssonin ohjeilla. Tähän hyllyyn kokoan vaihtuvat vuodenajat, juhlapyhät, mitä mieleen tulee -inspiraatiot!Muistan joskus lukeneeni Niksi-Pirkasta neuvon, jossa kehotettiin laittamaan ruokapöydän lähistölle kaikenlaisia pikku esineitä, esimerkiksi matkamuistoja, jotta ruokavieraiden kanssa eivät jutunaiheet loppuisi kesken. Olemme hymyilleet tälle niksille monta kertaa, vaan onhan totta, että moni kodeissa esillä oleva tavara sisältää muiston tai hyvän tarinan.
Uusien keittiökaappien myötä saatiin lisää kaappitilaa mm. astioille ja samalla luovuttiin ruokailutilassa olleesta erillisestä astiahyllystä. Halusin kuitenkin kevyen puuhyllyn seinälle ja sopiva, edullinen vaihtoehto löytyi Clas Ohlssonilta. Tammiset, käsittelemättömät hyllynpidikkeet ja 120 x 20 cm tammilankku maksoivat yhteensä n. 15 euroa. 
Tamminen ruokapöytä saa pian hiekkapaperihionnan sekä öljyä pintaansa. Kapeamman keittotason tultua mahtuu ruokapöytään paremmin jatkopala sekä enemmän tuoleja ympärille. 

Keittiössä on jo lähes kaikki valmista. Kun kaappien ja kivitason väliin päätetään vielä materiaali, saadaan kokata huolettomammin. 

Hyvää virettä teillekin lokakuun loppuun!

-Hanna-


Keittiön kalusteet: Mano by Kvik

Kukat: Kukka Fiori, Turku 

6 kommenttia

 1. Puu sopii niin ihanasti aina yhteen valkoisen kanssa.
  Upeaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii minustakin ja nyt luonnonmateriaalit osuvat silmään. Kiitos saoin Outi, iloa lokakuun loppupäiviin!

   Poista
 2. Kaunis kokonaisuus! Hylly on taas hyvä esimerkki, että kun on tyylisilmää, saa pikkurahallakin aikaiseksi upeita juttuja. Hauska ajatus muuten tuo Niksi-Pirkan vinkki. Täytyy pitää mielessä ;) Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskat ovat ideat Niksi-Pirkalla. Ja tosiaan, on kiva toteuttaa visioita, kun löytää edullista. Kiva, kun tänne kurkkasit Anu! Lokakuu lopuillaan,pikkuhiljaa joulua kohti, eikö vaan? Voi hyvin!

   Poista
 3. Kauniit astiat kauniin hyllyn päällä. Yksinkertaista ja selkeää. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 4. Kiintoisa liesituuletin! Pirkan idea on toimiva. Meillä ainakin moni ratkaisu tai asia herättää keskustelua. Viimeksi rupateltiin kalusteiden tarinoita ja patterinsuojusten alkuperästä. Hyllynne asetelma houkuttaa kuvaamaan. Hyvä te! Terveisin Tuija

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall