19 M/SEKIrtiotto remontista ja kotiympyröistä. Kesän muisteloa ja muinaistulia. Niistä koostui viikonvaihde lähisaaristossa. Vaan miten kävi, kun tuulimittari teki tämän vuoden ennätyslukemat? 
Nuoriso halusi purjehtimaan ja tällainen outo ilmiö oli tehtävä todeksi. Vene oli muutenkin vielä kesän jälkeen hyvin varusteltuna, joten mukaan vain extra lakanat, lämpöistä vaatetta ja ravintoa kaikille pariksi päiväksi. 

En ehtinyt sen tarkemmin viikolla seurata sääennustusta tai merisään tuuliennusteita. Ajatuksissa oli elokuun viimeisen viikonlopun tunnelmallinen saaristo sekä mielihyvä nuorten mukaantulosta. 

Kun vene irtosi lauantaina laiturista, länsituuli puhalsi 9m/sek. Yleensä se tietää kovaa menoa ja vaatevarustusta ja samalla on mielestäni sellaisen leppoisan purjehduksen raja. Purjehtija totesikin, ettemme varmasti olisi lähteneet kaksin merelle, jos nuoret eivät olisi tulleet mukaan ( lue koska kasti pelkää). 

Tuuli yltyi iltapäivällä myrskyisäksi ja mittari näytti pahimmissa puuskissa 19m/sek. Pienellä fokalla ja moottorilla avustaen matka eteni vauhdilla ja pääsimme turvallisesti luonnonsatamaan. 


Tänä aamuna aurinko lämmitti jälleen ja tuuli oli hiljainen. Nuorten vielä nukkuessa nostimme purjeet ja matkasimme saarelta toiselle, suuren hiekkarannan edustalle ankkuriin.

Vaikka muinaistulet näkyivät meille vain somessa, nautimme silminnähden luonnosta, biitsillä kävelystä ja yhdessäolosta. Ihan paras päätös kesän purjehduksille. Hyvää tuulta kuunvaihteeseen!

T; Hanna

2 kommenttia

  1. Olittepa rohkeita! Minä täällä jännitin pihakoivun kestokykyä. Hyvin selvisi. Purjehduksenne poukamaan nuorten uinaillessa piirtyy silmieni eteen kauniina kesän päätöksenä. Elokuun iltaa! Tuija

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall