LOMATUULET PUHALTAVATVilla Puomi on lomaillut seilaten saaristomerta. Ahvenanmaan luonto, sileät kalliot, kivirannat, vaihtuvat tuulensuunnat ja meri ympärillä. Ajatuksetkin saaneet vapautta ja kulkea tuulenviemänä. 


Toiselle meri on mysteeri, pelottava myrskyineen, vatsanpohjiakin vellova. Meille se on ollut lomaelementti jo vuosien ajan. Saaristosta on tullut rentoutumisen maisema, purjehduksesta milloin vauhdikas ja urheilullinen, milloin jännitysnäytelmä tai mykistävän kaunis, rauhoittava kokemus. Kun vesi liplattaa veneen kylkiin ja tuuli kohistaa täysiä purjeita, voi olla varma, että ajatukset ovat täysin muualla kuin arkisissa rutiineissa. 


Kyllähän merta on kunnioitettava. Luonnonlait määräävät tuulensuunnat ja aallonkorkeudet ja kun säiden armoilla ollaan käytännössä koko ajan ulkona, on hyväksyttävä päivät sellaisina, kuin ne tulevat. Lomalla voi hyvin vaihtaa kurssia sekä poiketa suunnitellusta väylästä, miehistö päättää.

Veneessä itsessään on paljon tekemistä. Tekniikan ja päivittäisten manööverien lisäksi on aina joku kohta, joka kaipaa huoltoa tai kohennusta. 

Entä sitten sisustaminen, onko se sallittua veneessä  ja missä määrin käytäntö sanelee ehdot? No, sehän sanelee. Ilman kosteus, sisätilojen suuruus, miehistön määrä, kaikki vaikuttavat, mitä ja kuinka paljon tavaraa tarvitaan ja mahtuu mukaan. Mitään ns. ylimääräistä ei voisi kuljettaa mukana ja toisaalta pienikin extra voi tuoda kivaa tunnelmaa ja jopa luksusta monen päivän vene-eloon. 
Saimme juuri ennen tämän kesän lomapurjehdustamme tietää päässeemme mukaan Pyyhekauppa Linan testiryhmään. Suuria, puuvillaisia Hamam-pyyheliinoja lähetettiin käyttöömme ja samalla arvioitaviksi, miten nämä hapsureunaiset, raitakuosiset, nykyaikaisen kevyet ja tilaasäästävät pyyheliinat toimivat veneilijän käytössä. 

Vannoutunut froteepyyhkeiden käyttäjä, purjehtija itse, tykästyi kovasti ja kertoi samalla, miten Tyynellä valtamerellä alkuperäisasukkaat purjehtivat tämän näköisissä lannevaatteissa. Säittemme armosta meidän testauksemme toteutui kumminkin suihkun jälkeisissä kuivatuksissa. Mutta olipa yleellistä kääriytyä näihin tekstiileihin! Bonuksena Hamamit kuivuivat jo pienessä tuulenhenkäyksessä fokan skuuttinaruissa. 
Lomaterkkuja Saaristomereltä!

HannaPyyhekauppa Lina: www.lina.fi


3 kommenttia

 1. Ihanat meriterveiset, kiitos niistä.
  Hyviä tuulia teille sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Outi <3 Kesätuulia sinullekin, missä ikinä oletkin!

   Poista
 2. Ihanasti tarinointisi myötä pääsee purjehdustunnelmaan! Siellä se meidänkin nuori kihlapari seilailee Högråsan tienoilla. Lina -pyyhkeet ovat mainioita eri tilanteisiin taipuvaisia. Samantapaiset ostin ystävältäni Pythagorionin pääkadun putiikista. Niiden paikka tulee olemaan joskus valmistuvassa aurinkokeitaassamme parvekkeella. Elokuun iloja Hanna! Terveisin Tuija

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall