KIITOS JURMOYksi on ylitse muiden: Jurmo. Saaristomeren kansallispuistoon kuuluvan Jurmon kivirannat, katajien keskellä kulkevat polut, rantavajat, alpakat ja venesataman tunnelma lumoavat aina uudelleen. Sinne piti purjeiden viedä, jotta loma tuntui täydelliseltä.
Ulkosaariston luonto on omanlaisensa. Matalat, kivikkoiset saaret, laakeat kalliot ja karu luonto vetävät puoleensa. Oli sitten kesäloma tai syyskuinen viikonvaihde Jurmon saari on aina yhtä kiehtova. Heinäkuun helteisinä päivinä venesatama täyttyi lähes viimeistä paikkaa myöden ja pienen kylän vuokramökeissä ja teltta-alueella oli monia kesäasukkaita. 

Koska Jurmoon liikennöi yhteysalus Eivor, on muillakin kuin veneilijöillä mahdollisuus astua saarelle. Palveluja on kehitetty sopivan monipuoliseksi. Sataman kuuluisa, tuhansien keräilypullojen Kaffela oli saanut kylkeensä laajennuksen, puodin, jonka hyllyillä myytiin mm. kesämarjoja, marmoripihvejä, tuoretta savukalaa ja alpakkalankoja. 
Meillä oli onnea, kun saimme laituripaikan Jurmon Kaffelan vierestä. Siinä oli kiva seurata veneliikennettä, saaren asukkaan K.Mattssonin kalan savustusta, pääskysten tuttavallisuutta ja terassin iltaohjelmaa, kun pelimannit ja kitaristi soittivat kesäisiä säveliä. 


Näihin kuviin ja muistoihin on kiva palata syksyn pimeinä iltoina. 

Kesälomasta rentoutuneena, 

Hanna


4 kommenttia

 1. Jurmo on karun kaunis saari! Jurmollakin on mielenkiintoinen menneisyytensä "merirosvoineen". Se on mielenkiintoista, kun jokaisella saarella on oma tunnelmansa.
  Olivatko alpakat paikalla?
  Ihania kuvia! Ulkosaaristo on niin kiehtovaa.

  VastaaPoista
 2. Tunnelmalliset saaristokuvat! Tykkään.

  VastaaPoista
 3. Pitkään on ollut toivelistalla tuo Jurmo. Utön reissulla vuosia vuosia sitten olemme laiturissa pysähtyneet ja takaisin sinne on pitänyt lähteä, mutta... Nuo kivet hivelevät silmiäni. Kauniita kuvia, kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 4. Tuo Jurmo täytyykin lisätä want to visit -listaan! Kiitos! Tuija

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall