TERASSILLA TUOKSUUOmenapuiden kukkasadetta kaikkialla ja terassilla suoranainen auringonpaahde. Yrtit ja eukalyptukset tuoksuvat!Runsaan viikon kestänyt hedelmäpuiden kukkaloisto on muuttunut terälehtien sateeksi. Vaaleanpunaisia ja valkoisia kukkia on leijaillut kaikkialle ja samalla mäntyjen siitepölypilvi on vallannut pihapiirin. Mustalla terassilla se tarkoittaa paksua keltaista kerrosta lankkujen päällä ja suihkulla pesua ilman luontoäidin sadetta.

Jo viime vuonna haaveilin uusista terassikalusteista. Visioissa on ollut matala, suurien tyynyjen ja paksujen patjojen lautasohvaryhmä pöytineen ja sen ylle vanha purje auringonsuojaksi. Siirrettyämme nämä vanhat kalusteet paikoilleen huomaan, että pidän yhä niiden kuluneesta maalipinnasta ja ajan patinasta. Uudistukset saavat toteutua tulevaisuudessa. 


Kaakon puolelle avautuvalla terassilla on aurinkoa aamu seitsemästä iltapäivän neljään saakka ja toukokuun voimakas valo on ollut liikaa viikunapuille. Toinen puu kärvensi kaikki lehtensä, mutta versoaa jo uusia silmuja. Olen istuttanut isoihin kukkaruukkuihin valkoista laventelia ja rosmariinia sekä kolmeen yrttilaatikkoon salviaa, oreganoa, minttua, persiljaa ja tilliä. Lisäksi ruukuissa on timjamia, basilikaa, eukalyptuksia ja Mårbackan pelargoniat. Yrteistä saadaan toivon mukaan mausteita keitoksiin pitkälle syksyyn saakka ja vielä pakastimeen tillit ja persiljat talven varalle. Kukkivista taas silmäniloa terassipäiviin.


Rentouttavaa toukokuun viimeistä viikonvaihdetta, kohta ollaan kesäkuussa!

Hanna4 kommenttia

 1. Melkein tunnen tuoksut - sinulla on siellä kunnon yrttitarha! Ja nuo kalusteet ovat kauniit! Itsekin haaveilen takapihan terassille kaikenlaisia löhöryhmiä, mutta kyllä tämänvuotinen havupuiden siitepölysesonki on taas saanut toisiin ajatuksiin. Ja minä kun jo ehdin huokaista helpotuksesta, kun koivun kanssa hellitti;)
  Ihania päiviä, valoa ja iloa, Hanna <3

  VastaaPoista
 2. Mitenköhän hyvin tuo eukalyptus kestää paahdetta?
  Ihanalta näyttää teidän pihalla!

  VastaaPoista
 3. Terassinne vaikuttaa viehättävältä. Kesä on tullut! 💚 Tuija

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää! Meillä myös yrttejä istutettu viikonloppuna. Toivottavasti kestävät tulevat helteet =)

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall