KUVAUSKATTAUS


Kesäinen kuvauskattaus syntyi kuluneelle puupöydälle keramiikka-astioiden inspiroimana. Simpukoita, isoja leinikkejä, pellavaservettejä ja leikkuulautoja. Melko yksinkertaisista aineksista luotu kokonaisuus. Istuisitko sinä seuraan tähän tunnelmaan?

Kirjoitin viime postauksessa kurssiterveisiä, kun sain opiskella lisää valokuvausta taitavan Krista Keltasen opastuksella Helsingin AJK:n järjestämässä jatkokoulutuksessa. Stylisti ja sisustustoimittaja Jonna Kivilahden antamassa ryhmätyötehtävässä kokosimme kolmantena koulutuspäivänä Tine K:n showroomilla ihanista ja nyt niin trendikkäistä keramiikka-astioista kattauksen.

Kristan ohjeistamana kuvasimme stailaustehtävää vastavaloa hyväksikäyttäen kamera käsivarrella sekä kameranjalka apuna. Valotusaikaa, aukkoa ja ISO-lukua muuttamalla teimme harjoitusta innokkaina. Jonna opasti tavaroiden asettelussa, korjaili hiukan kattausta, lisäsi ja muutti tuolien paikkaa ja täydensi rekvisiittaa. Saimme valtavasti hyviä vinkkejä ja perusteluja stailaustehtävässä.Tärkeää  viiden hengen ryhmätyössä oli yhteisen linjan löytäminen. Joillekin kattauksen selkeät, suoralinjaiset asettelut olivat mieluisia ja toiset taas pitivät vinosta, diagonaalisesta asettelusta. Jokainen ryhmästämme oli kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Ja uskon, että myös valokuviin, jotka onnistuneina kruunasivat koulutustehtävän. 

Suosittelen lämpimästi AJK:n koulutusta sekä Jonnan ja Kristan kursseja. Jos ihastuit kuvien keramiikkatuotteisiin, otathan yhteyttä Nougat- sisustusliikkeen Sannaan! 

Kurssilla olivat mukana myös ihanat: Cosy Monday-, Tuulivilla- sekä Coffee Table Diary- bloggaajat. 

Kuvausterveisin, 

Hanna

PS. muistattehan osallistua blogin arvontaan täällä!
4 kommenttia

 1. Niin upeita kuvia. =)
  Vieläkin harmittaa, etten päässyt osallistumaan tälle kurssille.

  VastaaPoista
 2. No istuisin! Väriskaala miellyttää ja pöytä ja tuolit ovat kertakaikkisen ihanat. Hyviä kuvia - jälleen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiitos! Kattauksesi tarjoaa hengenravintoa. 💚 Tuija

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall