GLUTEIINITON SITRUUNATORTTU



Auringonkeltaisista sitruunoista syntyy hurmaava leivonnainen. Mehukas, gluteiiniton sitruunatorttu on kevään leipomusten kuningatar. Olen varma, että ihastut!





On sitruunatorttuja ja täydellisen mehukkaita sitruunatorttuja. Tämä ohje on niistä jälkimmäinen. Se on muokkauttunut meillä gluteiinittomaksi ja ollut tarjolla niin pääsiäispöydässä kuin jälkiruokanakin. Näitä tarvitset:

Taikina

3,5 dl gluteiinitonta kaurajauhoa
0,5 dl sokeria
n.100 g voita
1 munankeltuainen
1 sitruunan raastettu kuori

Täyte

4 kananmunaa
n. 4 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1,5 dl kuohukermaa

2 sitruunan raastettu kuori
3 sitruunan mehu

Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori. Lisää voi pieninä palasina ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi keltuainen.

Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 20-25 cm) leivinpaperin päälle. Katso, että taikinan pohjasta tulee tasainen ja painele vuoan reunoille myös taikinaa, n. 3-4 cm. Laita sitruunatortun pohja vuokineen jääkaappiin n. 15 min. ajaksi.

Paista jäähtynyttä taikinapohjaa n. 15 min. 175 asteisessa uunissa.  Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää varovasti sähkövatkaimella sekoittaen sitruunankuoret, mehu, maissitärkkelys ja kerma. Kermaa ei tarvitse vaahdottaa. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle.

Paista täytteineen sitruunatorttua 175 asteisessa uunissa vielä n. 35-40 min. Jäähdytä torttu hyvin ja ota sen jälkeen se pois vuoasta.

Koristele sitruunatorttu tomusokerilla, sitruunansiivuilla ja tarjoile esim.sitruunajäätelön kanssa.


Makoisaa, aurinkoista kevättä!

Hanna


5 kommenttia

  1. Oi miten herkulliselta näyttää ja kuulostaa. En ole koskaan tehnyt muuta kuin sitä perinteistä lemonpietä, johon tulee se marenki päälle, mutta seuraavaksi kokeilenkin tätä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna tästä <3

    Ohje kuulostaa ja kuvein perusteella myös näyttää niin herkulliselta, että laitan kokeiluun. Minulla kun pitää olla juuri gluteenitonta ja toimivat leivontaohjeet ovat todellisia aarteita.

    Ihania kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  3. Tämä kädetön kokki alkaa pikkuhiljaa lämmittelemään leipurin taitoja ja tämän ohjeen nappaan kokeiluun :)

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa herkulliselta, kokeilemisen arvoiselta.Auringonkaipuuterveisin Tuija

    VastaaPoista
  5. Ihana resepti. Tämä on kokeiltava. Kiitos. :)

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall