VILLA PUOMIN SMÖR, OST O SILL



Olipa syömingit! Pyhien aikana ehti herkutella muutakin kuin suklaamunia. Villa Puomin pääsiäisen kalaherkusta ohjeet tässä postauksessa! 










Pääsiäisen lomapäivinä saatiin jo kevättuulta puutarhatöihin, pieneen maalausinspiraatioon, viherkasvipeukalon käyttöön sekä kokkailuun. Purjehtija tekee mielellään ruokaa myös kotikeittiössä, joten pääsemme usein istumaan valmiiseen pöytään. Yksi kalaruokien bravuuri tarjottiin tänä vuonna Villa Puomin pääsiäispöydässä. Alkuruokana s.o.s eli smör, ost och sill on kiva tarjottava ja suosittelen sitä muillekin. 






S.O.S  
 eli smör, ost och sill 

Tämä sopivan suolainen alkuruoka sopii mainiosti myös iltapalaksi tai isompana annoksena kesäiseen ruokapöytään. Jos ei ole suuri sillin ystävä, voi mausta yllättyä positiivisesti. Silli kun leivitetään ja paistetaan pannulla. Lisukkeet täydentävät makuelämyksen. 

Näitä tarvitset 4:lle: 

1 pkt ( 2kpl) isohkoja matjes-sillifileitä
1 muna
Panko-korppujauhoja
voita

4 keitettyä perunaa
kermajuustoa
kevätsipulia
kapriksia
voisulaa


Siivuta 4 keskikokoista perunaa sekä leikkaa juusto suikaleiksi. Pilko kevätsipuli. Puolita huuhdotut sillifileet ja leivitä ne munassa, sitten jauhossa ja paista kevyesti voissa kullanruskeiksi paistinpannulla.  

Lado annoslautasille perunasiivut, paistetut sillit sekä juustosuikaleet kerroksittain ja koristele kapriksilla ja kevätsipulilla. Kaada lopuksi päälle lämmintä voisulaa ja ripaus mustapipuria. Tarjoile lämpimänä! 

Annoksen voi koota myös ohuen saaristolaisleipäsiivun päälle. 



UPPOMUNA

Kiehauta litra vettä kattilassa ja lisää siihen n.1 dl väkiviinaetikkaa. Valuta varovasti kattilaan raaka kananmuna ja anna kiehua hetki, n.3-4 min. Nosta uppomuna pois kattilasta reikäkauhalla. Tarjoile salaatin tai muun ruuan koristeena. 








Tervetuloa valoisat illat ja kesäaika!  

Hanna


1 kommentti

  1. Kuulostaapa teidän s.o.s. herkulliselta! Luin postauksesi jo aamulla ja olen miettinyt koko päivän miltä tuo herkku mahtaa maistua. Vaikea kuvitella näiden makujen sinfoniaa suuhun, joten täytyy selvästikin testata. Kiitos ihanan kuuloisesta reseptistä ♥

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall