VIHERKASVIBUUMIKevät virkistää, enenevä valon määrä. Tulee tarve nähdä vihreää, istuttaa yrttejä ja kasveja. Onko teillä viherkasveja hengissä pimeän talven jälkeen?Olen aina tykännyt istuttaa kesäkukkia. Keväästä syksyyn parvekkeella tai terassilla kukkivat ruukuissa narsissit, orvokit ja pelargonit. Nykyään suosin isoissakin ruukuissa yrttejä ja välimeren puita, kuten viikunaa ja oliivipuita. Ovat melko helppohoitoisia, vaikka sitä ei uskoisi.

Syyskuun lopulta toukokuuhun oliivipuut viihtyvät viileällä pikku verannallamme. Siinä ne saavat kaiken talvella paistavan auringonvalon, +4 - +12 C  lämpötilan ja viikottain vettä. Ne tiputtavat lehtiä syksyllä ja kasvattavat uutta taas keväällä.

Kuvan viikunapuu on pari vuotta vanha. Se on talvehtinut samalla verannalla jo kaksi talvea tiputtaen aina syksyllä kaikki lehtensä, joka ikisen. Nämä kahden kämmenen kokoiset lehdet puu on kasvattanut helmi-maaliskuun aikana. Mikä ilo! Laitoin kuun alussa muutaman ravinnepuikon multaan ja kastelen kerran viikossa. Melkoinen viima käy ulko-ovea avatessa, muttei toinen ole moksiskaan.

Eukalyptus ja sitruunapuu ovat uusimpia hankintoja. Varsinainen buumihan näiden kasvien kanssa tuntuu olevan kodeissa ja blogeissa. Vihersisustaminen on nyt niin IN!


Vehreää kevättä sinullekin!

Hanna 

7 kommenttia

 1. Upea viikunapuu! Itse olen niin onneton viherpeukalo, että onnistun tappamaan useimmat viherkasvini pikavauhtia. Muutama sisukas näyttää onneksi selviävän vuodesta toiseen;)
  Eukalyptus on ostoslistalla minullakin - sinun blogistasi huomasin, että sitä saa myös ruukkukasvina:)
  Valoisaa viikkoa, Hanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisaa viikkoa ja kuunvaihdetta sinullekin Arja! Pitkäjänteisyyttä tarvitaankin näiden viheriäisten kasvatuksessa. Voi hyvin!

   Poista
 2. Viherkasvibuumi on vahvasti ilmoilla täälläkin. Juuri postasin eucalyptuksestani. Voi että tuo viikunasi on upea! Meillä ei ole oikein hyvää talvehtimispaikkaa tämän tyyppisille kasveille. Viime kesäinen oliivipuuni näyttää tällä hetkellä melko surulliselta. Saa nähdä virkoaako se vielä kesäksi, vai miten käy. Aurinkoa viikkoosi Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin postauksesi ja niin vehreän, tuuhean eucalyptuksesi. Pitkää ikää näille hoidokeillemme! Kohta saat oliivisi terassin valoon, eiköhän se vielä virkoa. Aurinkoa Anu, ollaankin jo huomenna huhtikuussa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin onkin Kristiina. Sitä vihreyttä kaipaakin jo ja on hyvällä mielellä, kun kesäaikaankin päästin. Ehkä voisimme treffata kesällä Ahvenanmaalla, vaikka siinä kahvilassa, jonka kuvasit valokuvakilpailun voittokuvassasi? Hyvää huhtikuuta! t; Hanna

   Poista
 4. Sinulta löytää aina kivoja viherkasvivinkkejä ja silmäiloa! Kiitos! Tuija

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall