ELÄMÄNMULLISTAVA KUUNVAIHDE


 Hiihtoloma on täällä Naantalin leveysasteilla vietetty. Suksien sijainnista en tiennyt koko loman aikana, mutta viikonvaihteen kauniit talvipäivät näyttivät, mitä aurinkoinen helmikuun ulkoilupäivä voi parhaimmillaan olla. Enenevä valon määrä on mahtavaa ja maaliskuu tervetullut!


Viime viikoilla olen lukenut monen blogisiskoni tavoin KonMarin Siivouksen elämän mullistava taika -kirjaa ja saanut samalla miettiä ajatusta siitä, kuinka paljon tavaraa ihminen tarvitsee elääkseen mukavasti. En ole ihan varma,  kuulinko "loksahduksia" siivotessani pursuavia kaappeja ja kertynyttä tavaramäärää, mutta kevyemmän ja helpottuneen tunteen sekä puhtaamman huoneilman allekirjoitan ehdottomasti. 


 
Pellavakude odottaa valoisia käsityöiltoja!


Marie Kondo (KonMari) kehottaa siivoamaan kotia ja karsimaan tavaraa yhtäjaksoisesti sekä käyttämään intuiitiota järjestellessä esim. vaatekaappia. Kivoja, omista tavoista poikkeavia ohjeita sain ainakin vaatteiden ryhmittelyyn ja säilytykseen. Suosittelen jokaiselle luettavaksi hurjan positiivisella otteella ja ohjeilla tehtyä kirjaa.

KonMari opastaa...tavarat, jotka ovat käytännöllisiä ja tuovat iloa kuuluvat elämääsi!Virkistävää ja valoisaa maaliskuuta!

Hanna

Keramiikkavati ja -kulhot: www.avelia.fi 

10 kommenttia

 1. Tämä blogisisko ei ole KonMarin kirjaa lukenut. En edes ollut kuullut aikaisemmin näin mainiosta kirjasta.
  Tuohon täytyy tutustua. Aihe on kovasti mielenkiintoinen :)
  Kiitos Kati! Ja ihanaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, kevätmielellä pikkuhiljaa. Valoisaa ja energistä kuuta sinullekin. <3

   Poista
 2. Olen seurannut menoa Konmari Suomi FB-ryhmässä, ja aloittanut projektia 2-vuotiaan vaatekaapista.. Ne pienet pystyynviikatut mytyt saivat toimia koekaniineina, koska ne oli mukava viikata ja tuovat todella iloa. Isompi projekti odottaa vielä käynnistymistään.. Vaikka olen karsinut tavaraa vuosittain, niin silti haluaisin sitä huomattavasti vähemmän, koska en jaksaisi käyttää jatkuvasti aikaa tavaroiden järjestelyyn.. Ehkä pitäisi tosiaan lukea tuo kirja ja saada jotain syvällistä loksahtamaan päässä - siitä ehkä saisin viimesysäyksen aloittaakseni projektin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä mainio ja sitä lukee uudelleen ja uudelleen. Tuosta FB ryhmästä en tiennytkään, kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Nyt on kyllä niin paljon hypetetty ko. kirjaa että lukulistalle menee :) Kiitos myös näistä kauniista kuvista! <3

  VastaaPoista
 4. Sitäpä juuri Teija ja tuossa samassa kirjan imussa sitä mennään kevättä kohden.

  VastaaPoista
 5. Konmaritukseni on hyytynyt, mutta uskon tarmon palaavan auringon valaistessa kevään tuloa. Kevättä näkyvissä! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä näkyvissä Tuija, ainakin hitunen omissa askareissa. Sormut hiukan mullassa ja herääminen siivoustarpeeseen. Viikonloppuun iloa! t: H <3

   Poista
 6. Ostin tuon kirjan suomalaisen alesta. Kannatti hankkia. Ennen lomareissua olen jo muutamat kaapit kollannut ja työ jatkuu nyt, kun palasimme kotikonnuille. Onneksi on vielä muutama päivä vapaata. Siivous, järjestely ja turhasta luopuminen on ihan pop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niin totta, tirhasta luopuminen kotona ja ehkä myös ajatuksissa ja teoissa. Hyvä niin. Mukavaa viikonvaihdetta sinne, kevään odottelua hyvällä mielellä!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall