LANGOISTA LAHJOIHIN KOTILAITURILTA


Ihanat lankakaupat ovat harvassa. Pehmoisen pörröisiä, laadukkaita ja kestäviä sukka-, pipo- tai villapaitalankoja lampaanvillasta, alpakasta, silkkivillasta, pellavasta tai bambusta ei löydy ihan joka kaupan valikoimasta. Liedon Ilmarisissa, uudessa Kotilaiturissa ovat langat, puikot ja sisustustuotteet sulassa sovussa. Puoti pursuaa jouluisia ideoita kotiin, kattaukseen, lahjaksi ja käsitöiden ystävien iloksi. Tänä jouluna luonto on valloittanut monen sisustajan sydämen. Voidaan puhua jopa "luontobuumista", sillä havuja, oksia, sammalta ja jäkälää näkyy yhä enemmän niin sisustuslehdissä kuin blogeissakin. Kun pimeys hallitsee maisemaa ikkunan takana, on ihaninta hiippailla kotona villasukissa kivojen luontoideoiden ympäröimänä. 


Lanka-aarteiden, puupuikkojen ja käsityöideoiden kyljessä Kotilaituri tarjoilee parhaillaan uusia ideoita kattaukseen ja pikkupaketteihin jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Ihastuin eukalyptuksen oksilla ja lehdillä koristeltuun aamiaispöytään ja harmaanvihertävään sävyyn kynttilöissä. Tuo sameanvihreä onkin uudistumisen väri. Ihanan rouheilla villa- ja hamppulangoilla sidotut herkkupurkit vaativat pientä näpertämistä, mutta ovat hienoja yksityiskohtia kattauksessa.  

  

Kotilaiturin jouluisissa asetelmissa on vinkkejä valtavasti. Tarjottimille ja kivilaatoille on koottu kasoittain käpyjä, sammalta ja männynhavuja. Ne kaikki säilyvät kauan asetelmissa. Kynttilät voi polttaa turvallisesti pienissä lyhdyissä tai lasipurkeissa.  Usein arastellaan luonnosta kerättyjen ainesten käyttöä ruokapöydän kattausten koristeena. Kaiken voi tehdä hyvissä ajoin, kuten pestä havunoksat ja huuhtoa sammaleet. Kokeileminen kannattaa, sillä erilaisten luontoainesten yhdistäminen on yllätyksellistä.


Jos maanomistajalta ei saa lupaa sammalten ja oksien keräämiseen, eikä ole omaa metsäpalstaa, puutarhat ja kukkakaupat palvelevat aina. Tillandsia-jäkälä säilyy pitkään ja sammalta myydään puhdistettuna pienissä määrissä. Jouluisin terveisin, 

sisustus -ja lankapuodista inspiroitunut Hanna

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall