HAVSVIDDEN - SYKSYISEN SAARISTON SYLISSÄMissä Ahvenanmeri ja Selkämeri kohtaavat ja punasävyinen graniitti kohoaa kallioiksi, siellä on HavsVidden. Getassa, puhtaan luonnon, mäntyjen ja jäkälämattojen ympäröimänä hotelli HavsVidden näyttää syksylläkin kutsuvalta. Vietimme pari päivää rentoutuen Ahvenanmaan pohjoisosassa ystävien, Anun ja Katin kanssa. Voitte arvata, miten meillä esteetikoilla mieli ja silmä lepäsi täällä kauneuden keskellä.
Noin puolen tunnin automatkan päässä Maarianhaminasta Getaan käännytään HavsViddenin kyltin kohdalta oikealle ja ajetaan kiemuraista pikkutietä halki puhtaan mäntymetsän. Opasteet ohjaavat kallionlaelle, mistä aukeaa maiseman täydeltä merta, saariston komeutta ja nimenkärkeen tyylikkäästi rakennettu hotellin vastaanotto- ja konferenssikeskus sekä design-huviloiden alue. 

Best Western-hotelliketjuun kuuluva HavsVidden on luokiteltu ns. Premier collection-hotelliksi. Hotellirakennusten lisäksi täällä on suuret konferenssi- ja kokoustilat, ulkospa-allasosasto- ja sauna sekä yksityisessä ja hotellivieraiden käytössä olevat huvilat. Kesäkautena kallioiden suojassa on veneilijöiden suosima täyden palvelun vierasvenesatama, jonka laituriin mekin perheen kanssa olemme purjeveneellä kiinnittyneet. 


Avarat HavsViddenin vastaaotto- ja ravintolatilat kutsuvat sisään ja istumaan mukaviin sohvaryhmiin takkatulen ääreen tai ruokailemaan näköalapaikalle. Kaikkialla on moderni ilme, väriharmonia, joka sopii hyvin tänne luonnon syliin. Kiviä ja kelottuneita oksia lasipurkeissa, lampaantaljoja, vallottavia tyynyjä ja huopia tuoli- ja sohvaryhmissä, lyhtyjä, kirjoja ja tunnelmavaloja.

Koska kesäsesonki on nyt ohi, hotelli HavsVidden on avoinna syyskuun jälkeen viikonloppuisin ja tilauksesta ryhmille.  Täällä on tilaa järjestää suuriakin juhlia, häitä, seminaareja tai vaikka kuntoilu- ja joogaviikonloppuja, kuten hotellin ohjelmasta saimme lukea. Ravintola on tunnettu näyttävästä, lähiruokaa suosivasta menustaan, joten sesongin ulkopuolellakin ajaa mielellään näköalapaikalle nauttimaan hyvästä maineestaan tunnetun keittiömestarin, Christian "Borgå" Sveholmin ruokaluomuksista. Aulassa on iltapäivisin tarjolla hotellin keittiön kuuluisa kakkubuffet makeine- ja suolaisine herkkuineen. Keittiömestari ja kondiittori olivat tehneet meille syksyisiä saariston makuja aina talon leivästä omenatoscapaistokseen. Istuimme aulan sohvilla ja nautimme ihanista mauista pitkään ja ahmimme samalla silmänruokaa ympärillämme.
  
 

HavsViddenin päärakennusta, konferenssitiloja ja ravintolaa ympäröivät suuret terassit ja näköala on huikea merelle päin. Vaikka syyssadetta tihutti vierailumme aikana taivaantäydeltä, meri oli ihmeellisen tyven ja tuuli pehmeä. Kuvasimme vaikuttuneina merimaisemaa, luontoa ja kaikkea muutakin inspiroivaa, mikä eteemme tuli.  
Havsviddenin vastaanotto-, konferenssi- ja ravintolatiloissa merinäköala on vaikuttava.


Hotelli Havsviddenin ryhmäkoordinaattori Tiina Kreku esitteli meille aluetta, kolmea hotellirakennusta viihtyisine huoneineen, sympaattisen savusaunan sekä allas- ja saunaosaston ulkoaltaineen. 

Tiina kertoi myös HavsViddenin historiaa, kun Ålandsbankenin entinen pääjohtaja Thorwald Erikssonin oli rakastunut tähän Ahvenanmaan pohjoisimpaan nimenkärkeen, sen vaikuttavaan luontoon ja rakennuttanut itselleen kesämökin kallioille. Hänen ajatuksensa jakaa HavsViddenin elämystä muiden kanssa johti hotellin syntyyn ja sen kehittämiseen.   


  Meille luontoarakastaville, arjen kiireestä irti haluaville ystäville pari päivää syksyisessä saaristossa oli huippuelämys. Arvostimme tyylikkäitä hotellihuoneitamme, kävelyä rantakallioilla ja pienillä metsäteillä sekä rentouduimme ulkoporealtaalla ja hyvän ruuan äärellä.   
 Saimme tutustua hotelli HavsViddenin ns. Drama sviittiin. 
HavsVidden visiittimme päätteeksi kävimme Tiina Krekun kanssa tutustumassa kalliohuvioihin, joita voi myös vuokrata viikoksi tai viikonlopun ajaksi perheelle, ystäväporukalle tai yrityksen käyttöön. Huviloissa on makuuhuoneita 1-3, saunat ja ulkoporealtaat sekä hienot näköalaterassit, siis täydelliset olosuhteet yhdessäoloon ja rentoutumiseen saaristossa.


Huvila-alueen rannassa on mielestäni yksi hotelli HavsViddenin parhaimmista oivalluksista. Getan punaisiin kallioihin louhittu merivesiallas idyllisen, pyöreän rantasaunan ja terassin takana. Tänne voisi jäädä rentoutumaan pidemmäksikin aikaa tai jopa juurtua. 


 

Suosittelen lämpimästi visiittiä HavsViddeniin. Hotellin sivuilla, www.havsvidden.com voit tutustua lisää, mitä Ahvenanmaan upea luontoalue sinulle tarjoaa.


Syysterveisin, 

Hanna 


Yhteistyöpostaus


14 kommenttia

 1. Kylläpä oli komiaa! Tuonne pitäisi päästä kesällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, M... Eikä matka oikeastaan ole pitkä. Laivalla Ahvenanmaalle ja puoli tuntia ajomatkaa. Kesällä tietenkin rantakeleissä tai veneellä satamaan. Niin paljon katsottavaa, meri ja luonto. Hyvää syksyä M :)

   Poista
 2. Kylläpäs tuo paikka on mahtavien maisemien äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu, eikö olekin vaikuttava maisema. Nautin niin kaikesta, luonnosta, merestä, kallioista. Ja vielä kesän jälkeenkin kiva olla meren läheisyydessä. Olisipa hienoa nähdä myös, kun syysmyrskyt lyövät kallioihin. Kertoivat, että on tosi komeaa silloinkin. Syystunnelmia Anu, kohti kynttilöiden aikaa. t; Hanna

   Poista
  2. Nuo maisemat ovat juurikin niitä minun sielunmaisemia - kerrassaan ihastuttavia.
   Iloa sinunkin syksyyn :)

   Poista
 3. Esteetikon unelma! Syysterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Tuija :) mahtavaa elämystä kaikille aisteille. Syysterveisin ja ajatuksin, H

   Poista
 4. Huoh miten upea hotelli tuo HavsVidden onkaan!
  Sisustuksesta huokuu harmonia ja luonto on ihanasti
  läsnä kaikkialla.
  Kiitos vielä viimeisestä. Marin ottamat kuvat olivat huippukauniita,
  tuskin maltan odottaa, että pääsen esittelemään niitä
  lukijoilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, luonnolla ja merellä on niin voimaannuttava vaikutus. Suosittelen teidän perheelle visiittiä Havsviddeniin. Marin kuvat tosiaan upeita!

   Poista
 5. Havsvidden on IHANA!
  Blogissani on haaste sinulle.Toivottavasti ehdit vastata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, otan haasteen vastaa:) Ahvenanmaalla on aivan ihanaa, olen ihan lumoissa!

   Poista
 6. Aivan ihanan kaunista! Sinne siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää suunnitella matkaa Havsviddeniin hyvässä seurassa :)

   Poista
 7. Voi huokaus... Ikävä jo nyt minilomaamme <3 Kiitos Hanna <3 <3

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall