AJATUKSET PUIKOILLA


Käsityöhimoni kasvaa aina vuoden loppupuolella. Kun lämpömittari laskee lähelle nollaa, otan lankavarastoni esille ja aloitan neuletyöt. Ei mitään suurta projektia, vaan tällä kertaa pipoja nuorisolle. Villaa ei voita mikään, kun kylmä yllättää. Onneksi kaikki lämpimät asusteet ovat nyt nuortenkin suosiossa ja kuuluvat sesongin pukeutumiseen.  Löysin todellisen aarteen viime elokuussa, kun Åbloggaajat järjestivät kirppiksen Liedon vanhalla meijerillä. En saanut silmiäni irti vanhasta, suuresta puukapasta ja niinpä sitä siirrettiin kirppikseltä autoni takaluukkuun. Siinä ostohetkellä mietin, miten kaunis kappa olisi Villa Puomissa vaikka joulun aikaan ja visioin siihen pienen joulukuusen. 

Kun muutama viikko sitten kuvasin kotiamme yhteen parin viikon päästä ilmestyvään sisustuslehteen, ymmärsin ottaa tämän aarteeni käyttöön villalangoille. Ihan kuin ne olisivat aina siihen kuuluneet! 
 


Lankavarastossa on aina "seitsemääveljestä" ja lankahyllyjen spesiaalilöytöjä. Kotilaiturin (klik)  Katin lankahyllyistä löytyi kauppiaan suosittelema pehmeä käsityölanka ja ohje pipoja varten. Tässä Novenan langassa on 50% villaa, 30% babyalpakkaa ja 20% polyamidia ja laatu on täydellisen pehmoinen ihoa vasten eikä pitäisi kutittaa otsaa. Pyöröpuikot heiluvat ja ribbipipo edistyy nopeasti, kun sivusilmällä seuraa tv:stä "Vain elämää" tai "Rouva ministeriä". Sitä paitsi joskus on hyvä saada ajatukset kokoon, ja silloin neuletöiden tekeminen on pelkkää terapiaa. 


Onko teissä lukijoissa myös käsityön ystäviä? 

Villa Puomista terveisin, 
Hanna

10 kommenttia

 1. No jo vain! Täällä ilmoittautuu yksi kässähullu. Juuri kun alkaa yksi työ valmistumaan, niin seuraavalle on jo langat ostettu. Yritän myös kierrättää omia tekeleitä ja jos lanka on vielä ihan kuosissa, niin puretaan ja tehdään vaikka sukkia. Tosin mä vihaan purkamista:)
  Ihana tuo laatikko ja kauniit sävyt noissa langoissa. Minulla käsityö on aina mukana ja lanka vaihtelee kun vuodenaika vaihtuu :) Pitäisi löytää tuollainen kaunis säilytys langoille, siten ne sopisivat paremmin sisustukseenkin! Mukavia kässähetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei M, voi, miten ilahduin kommentistasi!

   Poista
  2. Kiitos tuhannesti innostavasta viestistäsi. Tässä nähdään, miten käsityöt tuovat voimaa. Mukavaa loppuviikkoa M!

   Poista
 2. Kauniita lankoja! Varmasti tulee kivoja pipoja. Mukavia neulehetkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja mukavaa lokakuun loppua sinullekin. Kohti loppuvuoden tunnelmia!

   Poista
 3. Ihana postaus! Jännityksellä odotan, mistä sisustuskuvasi löytyvätkään. Neulepuikkojen tuntu käsissä kuuluu syksyyn ja kyllä ajoittain muihinkin vuodenaikoihin. Pipoa itselleni aloitin ja nyt tuntuu, ettei tulekaan mieluinen. Taidanpa purkaa ja ottaa uusiksi. Kuulumisiin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, joskus purataan ja taas jatkuu projektit. Nuo puikonpäät pitääkin vielä kuvata tänne. Olet usein mielessä!

   Poista
  2. Neulekahvilatapaaminen kanssasi häämöttää haaveissani. 😉 Messuiloa! Tuija

   Poista
 4. Upeita lankoja. Olen niin kade teille jotka osaatte kutoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat ovatkin tosi houkuttelevia. Voihan niitä olla muutama kerä sitä varten, jos joskus innostuisi tekemään jotain pienempääkin. Kiitos, kun kurkkasit tänne ja jätit kommentin!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall