ÄÄNESTÄ KAUNEIN KATTAUS


Eilen ilmestyneessä Parhaat Kotiblogit -joululehdessä on lukijakilpailu. Lehden sivuilla 116-121 on uudenlaisia ideoita joulupöydän kattaukseen. Samalla voit äänestää mieleisesi kattauksen kuuden ehdokkaan joukosta! Villa Puomin "Rouhean luonnollinen joulu" sekä " Juureva joulu" ovat mukana kilpailussa! 
 
Kattaus nro 2.

Rouhean luonnollinen joulupöytä on katettu perinteiselle joulupuurolle. Puupöydälle on aseteltu luonnonvalkoiset pellava-astialiinat tableteiksi. Valkoisten keramiikkalautasten alla olevat mäntyiset puukiekot tuovat sopivaa rouheutta jouluun. Samaan tyyliin on kiedottu hamppunarua ja männynoksia kangasservetin koristeeksi. Luonnonaineksilla on helppo vahvistaa jouluntuntua.
Pöydällä on muutamia kuivuneita käpyjä sekä minilyhdyt tuikkimassa jokaiselle ruokailijalle. Kun on joulu, on aikaa istua kiireetöntä hetkeä puuropöydän ääressä. 


Jälkiruuaksi maistellaan kylmää riisipuuroherkkua tanskalaiseen tapaan lämpimän kirsikkakastikkeen kanssa. Puuro on maustettu vaniljalla ja mantelilastuilla ja sopii tarjottavaksi kaksikorvaisesta keramiikka-astiasta. Jäkäläinen käpyoksa ja mattamusta keramiikkavaasi riittävät kattauksen koristeeksi. 


Kattaus nro 3. 

Joulupäivällisellä istutaan perinteisesti pitkään. Jouluinen ruoka on pääroolissa ja kattaus saa olla melko yksinkertainen. Juureva joulu-kattauksen harmonia syntyy pellavapöytäliinan päälle tehdystä punajuuriasetelmasta. Jäkälät, jäkäläiset oksat ja suuret raa'at punajuuret asetellaan puuvadille. Keskellä pöytää oleva asetelma on hyvä pitää matalana. Männynneulaset saavat jäädä asetelmaan metsäistä tunnelmaa tuomaan. 


Punajuuret säilyvät muutaman päivän vadilla sellaisenaan, mutta ne on tietenkin hyvä säilöä jääkaappiin kattausten välillä. Jäkälää voi halutessaan kostuttaa sumupullolla. Tämä asetelma on helppo ja edullinen toteuttaa! Kauneimman joulupöydän kilpailussa ovat mukana myös Kellomäki, Kaunis Elämä, Muusan elokuu ja Kotiporstua blogit. 

Sinä voit osallistua Parhaat Kotiblogit- joululehden kattausarvontaan lähettämällä sähköpostia lehden toimitukselle. Ohjeet näet lehden sivulla 121. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Airamin kaunis valolankaryhmä, arvo 55€. 


Onnea lehden arvontaan! 

Iloisin terveisin, 

Hanna  


Kattauksen keramiikka-astiat, pellavaliinat, pikkulyhdyt ja kukkavaasi Sisustusliike Aveliasta, Turun Ruissalosta.


19 kommenttia

 1. Oikein ahmin kattausideoitasi silmilläni - ihania, tuoreita ideoita! Tuo jokaiselle katettu pikkulyhty on tosi kiva idea. Taisi tulla Avelia-retkelle juuri iiiiiso tarve... Kiitos Hanna inspiraatiosta, jälleen kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, aina kiva kuulla sinulta ajatuksia. Mistä tekisimme aikaa lisää lyhtyjen virittelyihin ja kaikkien ideoittemme toteuttamiseen? Pikkuisetkin omat hetket tuovat hyvää fiilistä.

   Poista
 2. Kattauksesi on varmastikin kaunis. Hieno kuva. Mukavaa keskiviikkoiltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, kun kommentoit. Tunnelmallista aikaa sinullekin kohti loppuvuotta!

   Poista
 3. Inspiroivat kattaukset! Lehti odottaa pääsyä kanssani peiton alle. 😉 Syysiloja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, tiedän tunteen... on kiva saada täysin oma, rauhallinen hetki ja uppoutua kuvien maailmaan. Tunnelmia Villa Iirikseen!

   Poista
 4. Ihanaa Hanna, niin kauniita kaikki!

  VastaaPoista
 5. Niin kauniita ja upeita ♡ varsinkin kattaus 2, pitääkin mennä äänestämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, kiva, kun äänestät, lehdessä on niin paljon inspiroivia kattauksia ja silmänruokaa. Loppuviikon tunnelmia sinulle! ❤️

   Poista
 6. Upeita kattatuksia molemmat! Kävin hakemassa Ärrältä tuoreen
  Kotiblogit-lehden, josta jo pääsinkin näitä kauniita kuvia kurkkimaan.
  Villa Puomi erottui edukseen maanläheisyydellään. Ihana idea käyttää
  punajuuria ja jäkälää somistuksessa <3
  Tiedät varmasti kenelle ääneni annoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kun tykkäsit Teija. Lehti on tosi upea ja inspiroiva kaikkiaan. Kiitos kehuista, ja aina ystävällisestä kannustuksestasi. <3

   Poista
 7. Aivan ihania kattauksia! Rouheat puukiekot ovat kyllä ehdoton suosikkini, aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Suveliina. Tykkään minäkin puukiekoista, niistä voi viritellä erilaisia joulujuttuja. Mukavaa, kun tänne kurkkasit. Tunnelmallista viikonvaihdetta sinulle!

   Poista
 8. Hanna! Nää on niin upeita. Luonto hurmaa! Ja sä oot oikea sisustusvelho! T. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto hurmaa ja hurjasti, Johanna. Kiitos kommenteista, kiva olla velho! ;D

   Poista
 9. Upeaa! Juureva joulu saa minun ääneni. Punajuuret ovat ihania, mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva ja kiitos, kun tykkäsit ja kommentoit. Tunnelmallista marraskuuta ja loppuvuotta sinulle!

   Poista
 10. Löysinhän minä tänne, vihdoinkin :)

  Oli kiva tavata tuossa kuukausi sitten. Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall