MUISTOJA MERELTÄ
Hiekkaan piirretty teksti huuhtoutui nopeasti rantaveteen. Näitä ajatuksia kirjoittaessa tiesin veneilykauden olevan loppumassa. Helteisiä päiviä merellä, jolloin paljaita jalkoja poltti sitloodan pohjalla ja tuuli hyväili kannella pehmeästi ihoa, ei ollut montaa tänä kesänä. Kiitos silti purjehtijalle näistä merimaileista ja uusista väylistä! Purjeet veivät meitä lähisaaristoon, Gullkronan selälle, Brännskäriin, Berghamniin ja Korpoströmiin, Jungfruskäriin ja Ahvenanmaan saariin. Saimme sukulaistyttöjä mukaan ja vanhemmat yöpymään takahytissä. Oma nuoriso tyttöystävineen seilasi ihan eri meriä ja päivärytmiään koko kesän ajan, eikä siinä auttanut houkuttimena edes Smakbyn hyvä ruoka tai laivaristeily.

Tämä oli neljäs kesämme Greyalla. Olemme olleet tyytyväisiä veneen tarjoamiin tiloihin ja pieneen luxukseen, kuten suihkuihin takakannella ja kylppärissä.

Mikään kilpavene meillä ei ole. Vauhti on melko kömpelöä hiljaisilla tuulilla, mutta bonuksena saa myrskysäässä varman ja vakaan vauhdin. Kesän tuulet ja solmut ovat riittäneet meille hienosti. Merellä kun aina ajatukset irrottautuvat arjesta.

  
        


         


Elokuun viimeisillä reissuilla tuoksutin vielä pitkään meri-ilmaa ja keräsin kiviä rannalta, vedenhuuhtomia puunkappaleita, mustunutta rakkolevää (ihanaa lasipurkissa!) ja kuvasin muistoja talteen tulevaan pimeyteen. 


Lokakuussa nostetaan vene telakalle. Jos syksy tuo kauniita viikonloppuja, voimme vielä rantautua satamiin, jotka kesällä jäivät väliin. Niissä on tunnelmansa, kun illat ovat mustia ja myrskylyhdyt valaisevat rantoja.
Jos haluat nähdä, kuinka kaunis saaristomme on ja miten innokkaita purjehtijat ovat lajistaan, suosittelen lämpimästi Matkalla merenneidoksi-blogia.


Tunnelmallista syyskuuta sinulle!


Hanna

7 kommenttia

 1. :D Kiitos Hanna

  Ihanat tunnelmakuvat olit koostanut purjehduksiltanne. Jotenkin ymmärrän syvästi tuon ajatuksesi, että ne vauhdit mitä on tullut ovat hyvin riittäneet ja olette siitä täysillä nauttineet. Se on mahtavaa, että purjehdus tarjoaa niin monenlaisia upeita elämyksiä, kun vaan löytää oman tapansa harrastaa sitä!

  Nimim. "vauhtihurjastelija-seikkailija-luonnontarkkailija" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito <3 Meidänkin veneessä sellainen vauhtihurjastelija seilaa, ainainen kilpailuvietti mukanaan. Tunnelmallista syksyä teille ja saariston lumoa!

   Poista
 2. Oi ihanuus! Onneksi retket ja matkat taltioituu muistoihin talven ajaksi, kunnes taas vesille pääsee nauttimaan vapaudesta ja rauhasta. Veneessä olet jo perillä, on meillä vesillä olon motto. Meilläkin isolla veneellä on veneilyt tältä erää veneilty. Pienellä veneellä ehkä tehdään trippejä, jos säät sallii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Toivotaan kaunista syksyä ja nautitaan merimaisemista, kun sää sallii.

   Poista
 3. Kiitos, että sain tämän merellisen kokemuksen ♥ Oma veneilymme on siirtynyt pikkuneitimme myötä telakalle, hänelle ei merimatkailu soveltunut. Ehkä muutaman vuoden sisällä olisi uusi mahdollisuus.
  Nautinnollista ja pitkittynyttä veneilykautta :)

  VastaaPoista
 4. Kesän muistot, sydämeen suljetut.
  Kaunis kuva!
  Lempeitä kesätuulia vielä täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Kaunista syksyä myös sinne!

   Poista

© VILLA PUOMI
Maira Gall