SATTMARK

Kesäloma on lomailtu, kuvia on satoja muistoiksi pimeitä vuodenaikoja varten. Viimeinen lomaviikko purjehdittiin reippaissa tuulissa ja aurinkoisissakin säissä. Kiinnostava päivän vierassatamakohde löytyi Paraisilta, Sattmarkin sillan viereltä. 


Jo kymmeneltä aamulla tuoksuivat Sattmarkin kahvituvassa pullat ja kakut. Tänne voi pysähtyä aamukahville, makoisan lounaslautasen ääreen pihapiirin uudelle terassille tai ostaa tuoretta savukalaa ja herkkuja savustamosta mökkiviemiseksi. Kaikkien herkkujen takana ovat ammattikokit ja kondiittori. Pihapiirin vanhassa aitassa on Gullkronan puoti, missä käsitöiden lisäksi myydään perinnekasveja. Kukkapadoissa ja kasvilaatikoissa kasvavat tomaatit ja yrtit ja niitä näkyy kaikkialla. Kivat puueläimet ovat lasten ilona. Täällä mahtuu ruokailemaan, kaffettelemaan tai juhlimaan isompikin joukko. 


Uimarantaan kahvituvalta on lyhyt matka ja vieraslaituriin kiinnittyy hienosti iso vene vaikka kyljittäin. Venepaikkoja on puolelle tusinalle veneelle ja laiturin ympäristö on ruopattu kolmisen metriä syväksi. Vesiliikenne kauniina päivänä olikin vilkasta. Koko päivähän kuluisi mielellään Sattmarkin Kaffe & Safkalla Saariston rengastien varrella. Poikkea sinäkin ihmeessä! 

Hanna

10 kommenttia

 1. Tuolla olen kymmeniä kertoja elämäni aikana käynyt, ensimmäiset kerrat jo lapsena. Ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristina, niin minäkin lapsena kävin uimassa siinä pienellä hiekkarannalla. Punaisessa tuvassa on syntynyt äitini isoäiti :) Siksikin niin nostalginen paikka. Elokuun tunnelmia sinulle! t; Hanna

   Poista
 2. Minulle ihan tuntematon paikka, mutta on varmasti hieno. Mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anneli! Tunnelmaa sinulle elokuuhun, illat jo pimenevät. t: Hanna

   Poista
 3. Kaunis, idyllinen paikka. Muutaman kerran olen mennyt ohi, mutta pitäisi joskus tosiaan pistäytyä kahvilla. Se näyttää kyllä täydelliseltä saaristolaisunelmalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Päivi, näistä idylleistähän me molemmat tykätään :)

   Poista
 4. Onpa kaunis, kesäinen paikka! Noissa saariston paikoissa on vain niin oma tunnelmansa. Ja herkut näyttävät aivan ihanilta. Nähdään sunnuntaina ♥

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana paikka! Tuonne täytyy tehdä joku kerta veneretki,
  ehdottomasti! Ja voi mitä herkkuja siellä olettekaan nauttineet,
  arvostan niin itse tehtyjä herkkuleivonnaisia, ne pesee pakastepullat
  kuus nolla.
  Näkymisiin sunnuntaina :)

  VastaaPoista
 6. Tämä pääsee 'haluanjoskuskäydä' -listalleni. Miljöö on houkutteleva. Aurinkoa perjantaihisi Hanna! ☀️ Tuija

  VastaaPoista
 7. Kivan oloinen miljöö! Tällaisista paikoista pidän kovasti ja ympäristön kauneus voimaannuttaa kummasti.

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall