KAUNIS GOTLANTIPäivä Gotlannissa on aivan liian lyhyt aika,  kun haluaa eläytyä näihin maisemiin. Kaunis luonto, karut rannat, raukit, kalamajat ja kiharakarvaiset lampaat vangitsevat sielun ja sydämen! Olisimme mielellämme nähneet enemmänkin, vaan risteilypäivässä aika oli rajallista. 
Baltic Queen odotti satamassa 10 tuntia, kun vuokrasimme päiväksi auton ja ajoimme saaren pohjoiskärkeen, Fårön rannoille. Vettä satoi taivaan täydeltä tuulilasiin, mutta näimme matkalla saaren kauniit maisemat ja maatilat, lammaslaumat puiden suojassa, ruusupensaat ja vanhat tuulimyllyt. 


Halusimme nähdä venesatamat, muutakin, kuin Visbyn vanhankaupungin reunalla olevan vierasvenelaiturin. Tänne saarelle olisi tarkoitus tulla purjehtien vielä monta kertaa. 
                                                                 *****Visbyn vanhakaupunki on pienten kujien, kahviloiden ja kauppojen idylli. Vanhan Hansakaupungin muurin rauniot ympäröivät kunnostettuja rakennuksia ja tunnelma on valloittava.

Kun iltapäivällä sää kirkastui, ajoimme takaisin Visbyyseen ja poikkesimme toinen toistaan suloisempiin puoteihin. Suosikeiksi nousivat heti pienet käsityöpuodit,  missä myytiin saaren lampaista tuotettuja villalankoja, taljoja ja neuleita. Thea form -puodin palvelu oli todella ystävällistä. Takahuoneessa liikkeenomistaja Eva Karin Ann Axelsdotter ompeli juuri lisää tuotteita. Hänellä oli erityisen ihania lammaskauluksia ja -huiveja sekä pikku laukkuja valikoimassaan. En voinut vastustaa pientä kirjekuorilaukkumaista pussukkaa, sillä sain samalla palasen Gotlantia kotiinviemiseksi. 
Visbyn trendikkäät ravintolat ja kahvilat täyttyivät päivän mittaan nopeasti paikallisista herkuista nauttivista turisteista. Tunnelma oli kuin missä tahansa Välimeren rannan pittoreskissä kaupungissa. 


Kesälomaterveisin, 

Hanna


5 kommenttia

 1. Voi, tonne haluan vielä päästä. Näyttää niin kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristiina, niin totta, kaunista ja kiva tunnelma. Gotlanti kutsuu aina uudestaan. Kesätunnelmia sinulle! -H-

   Poista
 2. Kaunista, niin kaunista! Olisi ihana päästä vaeltelemaan noille
  vanhoille, hansakaupungin kujille jonain päivänä.
  Me kyllästyttiin eilen tähän Suomen epävakaiseen keliin ja
  tilattiin ihan hetken mielijohteesta matka Turkkiin. Lähtö viikon
  päästä launantaina ja kohteena Bodrumin lähellä oleva
  pieni kalastajakylä. Koskaan aiemmin ei olla Turkissa käyty,
  joten kiva päästä kokemaan jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visby on herttainen kaupunki ja siellä on paljon silmänruokaa. Voi, miten ihanaa! Pääsette perheen kanssa lämpimään. On tämä Suomen kesä niin arvaamaton. Hyvää matkaa teille kaikille! Hymyterkuin Teija<3

   Poista
 3. Houkutteleva kohde! Ollapa purjehtija.

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall