KESKIAIKAMARKKINOILLA
Turussa tapahtuu. Viikonvaihteen aikana on Keskiaikaiset markkinat Vanhalla Suurtorilla. Samalla jokirannassa ranskalaisten ja italialaisten herkkujen myyntikojuja sekä käsityöläisten torikojuja. Teimme tänään kävelykierroksen rantakaduilla kiva markkinatunnelma ympärillä.
Porthaninpuistossa oli väkeä ruuhkaksi asti. Possunlihan ja karamellisoitujen omenoiden tuoksu leijaili savunsekaisessa puistossa. Oli sepän takomia tuotteita, ritarirekvisiittaa, tuohikoreja. Villankehrääjä, kalannahanparkitsija, puukulhojen sorvaaja ja mäyrännahannylkijä nähtiin työnsä äärellä. 


Olen aina tykännyt käsitöistä. Täällä Keskiaikapäivillä näki todellisia perinteiden taitajia. 


Mielenkiintoisin koju oli ehdottomasti Anne Wirkkalan. Nahkurina, suutarina ja huovuttajana hänen tuotteensa näyttivät hurjan kauniilta. Jäin ihmettelemään hänen käsittelemiään kalannahkoja. Kerrassaan upeita kuhan-ja hauennahkoja sekä kalansuomuja, joista Anne tekee mm. koruja. Pari ikääntynyttä miestä seisoi markkinapuistossa puusorvin ääressä. Tammesta ja visakoivusta oli syntynyt aivan ihania puukulhoja ja -vateja. Suurimmat maksoivat 80 euroa. 

Kesälauantain aurinko lämmitti kivasti Suurtorilla lounastajia. Keskiaikamarkkinoilla kun oltiin, tarjottiin  lounasruoka puulastulta. Söimme sormin ylikypsää possun-ja kananlihaa lanttukuutioiden kera, miten maistuikin hyvältä noissa tunnelmissa! 

Mukavaa viikonvaihteen jatkoa!

-Hanna -

1 kommentti

  1. Ihanaa kädentaitoa ja luonnonmateriaaleja! Nuo puukulhot ovat todella kauniita. Kesäistä ja aurinkoista viikonloppua ♥

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall