KESÄISTÄ RAVINNETTA
Suloinen kesäkuu. Otetaanhan talteen tämä valoisa ja kukkiva aika! Muutama kamerahetki on pysäyttänyt miettimään, millä ravinteella sitä jaksaisi itsekin kukoistaa vuodenajasta toiseen? 
Kesäloma häämöttää kolmen viikon päässä. Sitä ennen vietetään juhannusta ja tehdään töissä syksyn vaatemallistojen ennakkokatsaus myyjille. Viikonvaihteessa tuo tuleva mallisto nähdään Tanskassa, kun reissaan sinne kansainväliseen mallistoseminaariin. Paljon on vielä tehtävää ennen kuin lomarytmi käynnistyy. Tämä onkin ollut erityisen työntäyteinen puolivuosi, loma tulee juuri oikeaan kohtaan.

Kun elämänrytmi on vauhtia täynnä, tulee helposti laiminlyötyä itseään. Ei nuku tarpeeksi, liiku riittävästi tai ollenkaan ja ravintoasiat unohtuvat. Ystäväni esimerkistä ja suosituksesta aloitin runsas viikko sitten hivenaine-ja vitamiinikuurin. Siivosin ruokavalioni suolasta ja sokerista ja ensimmäisen viikon jälkeen olo on hymyilyttävän hyvä. Ei niinkään suola, vaan sokeri on koukuttanut vuodesta toiseen, oli tehtävä jotain. Tuoreet vihreät vihannekset sekä puhtaat proteiinit kuuluvat nyt lautaselle ja opin tekemään itse hyvää, maitohappobakteereja sisältävää jugurttia. Uusia, aitoja makuja on suu täynnä, kun kaikkea ei marinoida, suolata tai kuorruteta sokerilla. Jo näin lyhyessä ajassa olo on energisempi!Kuva Pinterest
Kesäistä energiaa teillekin lukijat ja rentouttavaa lomaa kaikille, joille sitä on suotu! 

Kukkivasta kesäkuusta nauttien, 

Hanna


7 kommenttia

 1. Ihana pioni, mun lempikukkani ♥ Hienoa, että jaksat tarttua hyvään oloon kiinni. Se vaatii päättäväisyyttä ja sinnikkyyttä alkuaskeleille, ja kohta huomaa, miten uudistus tuo energiaa ja virtaa olemukseen. Tsemppiä Hanna ja maltan tuskin odottaa syysuutuuksien lanseerausta!

  VastaaPoista
 2. Hienoja tavoitteita, tsemppiä. Sinun mökkiterassin stailauspäivä on nyt saanut liikettä niveliin meilläkin. Upeat vanhat köydetkin on jo valmiina - sain niitä säkillisen äitienpäivälahjaksi purjehtijapojaltani, hih. Lomaa odotellessa, terkuin Riitta

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kuulla, että dieettisi on saanut tuulta purjeisiin, voin vain
  kuvitella kuinka mahtava olo puhtaasta, käsittelemättömästä ruoasta
  tuleekaan. Itsekin sorrun käyttämään liikaa suolaa ruoanlaitossa tai sitten
  sitä tulee nautittua salakavalasti puolivalmisteiden muodossa. Myös sokeri
  koukuttaa. Välillä tulee ihan hirveä karkkihimo tai vähintään pullaa on saatava
  kitusiin :) Tuollainen dieetti olisi kyllä paikallaan meikäläisellekin, lisää energiaa
  tarvitsisin minäkin.

  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin ennen lomaa ja upeaa Tanskan matkaa!
  Tulen sitten jossain välissä katsastamaan Friendtexin syksyn ihanuudet,
  olisi kyllä kiva tavata lounaan merkeissä jo ennen juhannusta. Ollaan
  yhteyksissä!

  VastaaPoista
 4. Kesä itsessään ravitsee sekä sisältä että ulkoisesti, mutta lämpimämpi sää tekisi terää. Tosin näillä plussa-asteilla jaksaa paremmin puuhailla, jos vain itsensä saa liikkeelle. Toukokuu taisi viedä minulta puhtia, kun nyt on vaikeuksia herätä. Tuplacappucinoon turvauduin aamusella, mutta ei tunnu sekän tehoavan. Seuraavaksi kokeilen päämäärätöntä hortoilua pihamaalla, jos saisin johonkin tartuttua. Iloa sain kauniista kuvistasi ja hienosta sokerittomuus teemasta Kohta on juustokakku syöty niin voisin aloittaa puhdistuskuurin sokerittomana ja vehnättömänä. Tekisi terää samoin kuin kofeiinittomuuskin. Kuulumisiin kaunokainen! Tuija

  VastaaPoista
 5. Loistavaa Tanskan matkaa unohdin toivottaa! Tuija

  VastaaPoista
 6. Upea kukka! Pihan pionit ovat juhannusviikolla aiemmin kukkineet, saas nähdä kuinka nyt käy. Hyppäsin mukaan kauniiseen blogiin! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat taas Hanna! Ravinnolla on uskomaton merkitys hyvinvointiimme. Sen ymmärtää siinä vaiheessa kun tekee muutoksen. Vielä kun joku kertoisi, miksi niin helposti tulee valuttua kuitenkin takaisin vanhoihin synteihin, sokeriin ja suolaan, vaikka ilmankin on pärjännyt vallan mainiosti. Jopa paremmin kuin ennen. Toivon, että sinulle muutos on pysyvä! Hyvä olo antaa motivaatiota jatkaa ♥ Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall