TERASSI KESÄKUNNOSSA!
Toukokuun viimeinen viikko edessä ja kohta kesä ympärillä. Samalla se tuo bonuksena talon kylkeen yhden huoneen lisää. Aurinkoinen sunnuntai vietettiinkin tänään kesäkuntoon laitetulla terassilla, tosin vielä lämpimissä vaatteissa.
Villa Puomin n.40 m2 terassi on rakennettu talon päätyyn ja se avautuu merensalmen suuntaan, etelä-kaakkoon. Aamuauringosta iltapäivään siellä saa nauttia melko tuulensuojaisista ja kuumistakin kesäpäivistä. Terassia reunustavat norjanangervopensaat, suuri koristeomenapuu, pari suurta katajaa sekä ylisuureksi kasvanut vuorimänty. Mustaksi maalattuja heinäseipäitä on pihalla enemmänkin ja ne toimivat aitoina sekä köynnöskasvien tukipuina, niin kuin terassin rappujen vieressä kasvavalle köynnöshortensialle. 

Kuinka ollakaan, lähes kaikki kymmenen vuoden aikana istuttamani kasvit ja kukat kukkivat valkoisina. Poikkeuksena koristeomenapuut ja pihan alppiruusut, mutta kaikki kukkivat vuorotellen. Ei ihme, että terassilla tulee istuttua usein seuraamassa luonnon eleitä.  
  Viikko sitten istutin suuriin kukkaruukkuihin yrttejä ja puisiin hedelmälaatikoihin pelargoneja. Tänä viikonloppuna tein homman loppuun ja  täydensin kasvilaatikoihin tomaatteja, salviaa, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia ja rakuunaa. Nuo mustat kokoontaittuvat kasvilaatikot löysin viime vuonna Plantagenista. Olen haaveillut terassille toisenlaista pöytä- ja penkkiryhmää, vaan tämä valkoinen kestää vielä tämän kesän ja toimii punamultatalon kyljessä hienosti. Kun meidän nuoriso viettää kesäiltoja täällä, hankin pöytäryhmään lisäksi pari bambu-tuolia Ikeasta. Tuo Nipprig- sarja on ollut kuulemma tosi suosittu. Nipprigin koriin istutin myös suuren hortensian.  
  


Ihan viihtyisä kesäterassi tästä tuli, vai mitä tykkäätte? Mullat ja sorapölyt suihkutetaan vielä mustaksi öljytyiltä laudoilta. Kyllä kesällä puuhaa riittää!

Toukokuun vehreää viikkoa sinulle!

Hanna

15 kommenttia

 1. Niin houkuttelevan kaunis kesäterassi teillä. Valkoiset kalusteet ovat minusta ihan ehdottomat tuota punaista rimalautaseinää vasten. Ihania terassikelejä Villa Puomiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, kiva kuulla, mitä sinä tykkäät, kun tiedän, että saat sinäkin elää meren äärellä. Ihania kelejä myös teille Airisrantaan ja lempeitä tuulia kuun vaihteeseen! Linnuntietä nämä terveiset tulevat vähän nopeammin perille.

   Poista
 2. Samaa ajattelin minäkin, että punainen seinä, valkoinen pöytä ja tummat yksityiskohdat täydentävät hienosti toisiaan. Tosi viehättävän näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :) niinhän ne täydentävät... ja ajan patinahan on vain hyväksi terassikalusteille. Kiitos kommentistasi! Toukokuun terveisin, Hanna.

   Poista
 3. Kutsuvan näköinen terassi teillä ja tuttuun, pettämättömään tyyliisi ihania yksityiskohtia siellä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Anu. Olipa kiva nähdä ostoksilla! Nautitaan terasseista ja kesän tulosta!

   Poista
 4. Kaunista :) Tuossa kelpaa istuskella ja nautiskella. Vuorimäntyä voit huoletta typistää, jos tarvetta on. Juhannuksen tienoilla uudesta kasvustosta kannaattaa leikata vähintään 1/3 osa pois. Saat näin tuuheamman kasvuston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kiva, kun neuvot vuorimännyn typistämisessä. Olen tehnyt sen ihan kuulopuheiden perusteella. Teen ohjeesi mukaan jatkossa. Keväistä loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 5. On kyllä ihanan vehreä ja viihtyisän näköinen terassi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Nyt on vehreää kaikkialla, nautitaan tästä ajasta!

   Poista
 6. Kutsuva kesäpatio, jossa herkut lähellä ja kaunista joka puolella ♥ Ihania yksityiskohtia ja ideoita! Kiitos Hanna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati kiitos sinulle. Haluan ehtiä Kotilaiturille pian!

   Poista
 7. Houkutteleva terassi! Kaunista kesätunnelmaa Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Nyt kelpaa elää vehreyden keskellä. Tunnelmaterveisiä Villa Iirikseen!

   Poista
 8. Tykkään ihan ehdottomasti :) Todella viihtyisä ja aivan ihania juttuja sinulla siellä!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall