SUNNUNTAIN COUSCOUS

Pyhinä on enemmän aikaa ruuanlaittoon ja silloin on kiva kokeilla uusia ruokaohjeita. Granaattiomenasta sai uutta makua ja tuntumaa sunnuntain päivälliselle! Villa Puomin keittiössä käytetään LEATHERMIX-patakintaita! Idea lähti helmikuun (02/2015) Glorian ruoka & viini-lehdestä. Yksi harvoja lehtiä, joita tilaan kotiini. Syy on lehden upeissa ruokaohjeissa ja taidokkaissa valokuvissa, joista vesi nousee kielelle joka kerta lehteä lukiessa. Ruokaohjeet ovat monipuolisia ja helposti toteutettavissa. 


Tällä kertaa silmiin osui s.38-39 Reetta Pasasen kuvaama ja Sanna Kekälaisen tekemä ohje granaattiomenacouscousista. Sitä päätimme tehdä sunnuntairuuaksi lampaan kanssa. Yrttilampaan ohje löytyy myös samasta lehdestä. 

Meillä kokkina toimii monesti purjehtija. Hän tekee niin arkena kuin pyhinäkin perheelle hyvää ruokaa. Minä olen tietysti onnellinen asiasta ja annan hänen kokata. Usein löydän hänelle uusia ruokaohjeita lehdistä tai netistä ja olen yhteisten vuosien aikana koonnut myös monta leikekirjaa ruokaohjeista. Parhaimmat ohjeet ovat kuitenkin ne, jotka ovat maustuneet vuosien kokemuksella. Uusia ruokaohjeita pitää silti löytää ja maistella aina.  Granaattiomenacouscousin ainekset nähdään kuvissa. Couscousia, kasvislientä, sitruunanmehua, appelsiini, yrttejä, mateleita jne. 

Mantelit paahdettiin uunipellillä. Niistä tuli herkkuja. Kuvissa näkyy muuten joululahjaksi saamani nahkaiset Leathermix-patakintaat. Ne ovat yliveto-ykköset uuniruokia- tai leivonnaisia tehdessä. Kintaat on valmistettu kotimaisesta hirvennahasta ja kestävät erikoiskäsittelynsä vuoksi jopa 300 asteen kuumuutta hetkellisesti. Kintaat ovat sitä paitsi niin kauniit, että niitä on kiva pitää esillä keittiössä.Meidän versio couscousista näytti tältä. Ilman pinnalle ripoteltua fetaakin maistui tämä yrttisen mehukas ruoka taivaalliselta ja pääsee Villa Puomin suosikkiohjeiden joukkoon ehdottomasti. 


Reipasta viikkoa teille lukijat! Viikko vielä ja ollaan maaliskuussa! 

Hanna

8 kommenttia

 1. Ihastuttavia ruokakuvia!! Kiitos tästä makumatkasta! Ja kyllä, tuo on paras ruokalehti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri ja kiva, kun taas kurkkasit tänne. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Näyttää herkulta tuo couscous! Aurinko paistaa piristäen loma-aamua! Kohta lenkille, kun olen puurolautasen tyhjentänyt. Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun saat vuorostasi nyt lomailla! Tee kaikkea mukavaa! terveisin, Hanna

   Poista
 3. Oi, olet onnekas, kun saat herkkuja omalta kotikokilta. :) Mantelinen couscous nayttää tosi herkulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, niin olenkin onnekas ja hyvä syömään myös herkkuja ;D

   Poista
 4. Ihanannäköinen herkku, vesi herahtaa kielelle :) Kiiretön kokkailu on ihan parasta!

  VastaaPoista
 5. Verkossa seikkaillessa päädyin blogiisi. Kiva, uusi löytö :)

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall