HYVÄÄ ADVENTTIA!


Hyvää ensimmäistä adventtia! Pimeä marraskuu on taittumassa ja samalla syttyvät jouluvalot kodeissa ja kaupungeissa. Joulumarkkinat alkavat toreilla ja turuilla, jouluihmiselle jokainen päivä on tunnelmaa täynnä!
Tunnelma syntyy oikeastaan pienistä asioista ja hetkistä. Jo havujen, sammaleiden ja glögin tuoksu saa joulumielelle. Kun sade piiskaa ikkunoita, on ihanan retouttavaa istua pimeitä iltoja kynttilöiden ja takkatulen loisteessa ja kuunnella, kun sisälle tuodut kävyt rapisevat avautuessaan huoneen lämmössä.

Muutama viikko sitten leikkasin pihaltamme vuorimännyn oksia ja ne ovatkin kestäneet vehreinä maljakoissa ja pöydillä ilman vettäkin. Sain ystäväni äidiltä lehtikuusen jäkäläisiä ja käpyisiä oksia. Niitä on nyt lasipulloissa, puuvadeilla ja tarjottimilla erilaisissa asetelmissa. Tällaiset luonnon tarjoamat joulukoristeet ovat ihan parhaita.

Luen paljon sisustuslehtiä ja saan niistä ideoita. Erityisesti tanskalaiset ja norjalaiset lehdet ovat inspiroivia. Nyt näkee paljon paperipalloja ja tähtiä jouluasuun puetuissa kodeissa. Samoin sammalta ruukuissa ja asetelmissa.
Sammalta voi ostaa kukka- ja puutarhamyymälöistä. Tämän vuoden jouluinen sisustustrendi näkyy nyt myös blogimaailmassa. Pienistä muovi- tai posliinieläimistä tehdyt asetelmat tarjottimille tai lasipurkkeihin ovat nyt IN ja varmasti ainakin perheen pienimpien mieleen. Tällainen metsämaisema koristi ruokapöytäämme pikkujoulun puuroaterialla. 


Sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä!

Tunnelmallista kuunvaihdetta toivoen,

Hanna

7 kommenttia

 1. Villa Puomissa on ihana jouluinen tunnelma. Koristeet ovat niin mun makuuni,
  luonnonläheisiä ja hillittyjä. Bambiasetelma on huikean kaunis, kuin suoraan
  satukirjan sivuilta.
  Lämmin kiitos viimeisestä Hannaseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Teija ja kiitos kaikesta syksyn aikana koetusta! Vironperän kakkusi maistui ensimmäisenä adventtina koko perheellemme! Olet mestari leipomuksissa! Hyvää joulukuuta!

   Poista
 2. Niin kauniita kuvakulmia ja asetelmia! Luonnonmateriaalit vaan ovat niin parhaita. Ensimmäinen bambi tuli hankittua viikko sitten, mutta sepäs katosi jonnekin matkalla kaupasta kotiin :( Pitääkin suunnata uutta ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin poikien lelut ovat varastossa, dinosauruksia olisi löytynyt, muttei kumminkaan jouluasetelmiin;D Nähdään pian Kotilaiturilla!

   Poista
 3. Hurmaava tunnelma ja asetelmasi hivelevät silmää! Glögipaketti vaikuttaa houkuttelevalta. Kuulumisiin jouluihminen! tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toinen joulun luoja! Kurkkasin blogiisi ja siellä oli talo tunnelmaa täynnä. Joulukuulle iloa! Hanna-

   Poista
 4. Ihanan jouluista täällä, sinä kyllä osaat loihtia mahtavasti tunnelman! Ihanaa alkavaa joulukuunekaa viikkoa!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall