ETSITKÖ TUNNELMAA JA HAVUNTUOKSUA?

Kuulutko sinäkin jouluihmisiin? Niihin, jotka nauttivat tunnelman luomisesta jo marraskuun alusta alkaen?

Jos etsit tunnelmaa, haet havuntuoksua ja kauniita jouluisia ideoita, kannattaa kurkistaa jo avattuihin joulupuoteihin!Kranssiaitan floristin Mari Heinisen jouluisia kranssejaMarraskuu on melko ihanaa aikaa. Pihoihin, pimeyden keskelle syttyvät jouluvalot, rappusille lyhdyt ja jouluun puetut puodit avaavat ovensa.

Joka vuosi Paimion kyläteitä ajaessa jännitys tiivistyy, kun ajan roihutulien saatossa vanhaan pihapiiriin. Tuoksuvat havut ja lepattavat liekit toivottavat tervetulleeksi hurmaavaan navettapuotiin!

Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilä on hyvä esimerkki yrittäjästä, jonka sisällä asuu vahva jouluihminen. Sellaista kauneutta ja harmoniaa kuin täällä on, löytää harvoin. Mutta jo 11 joulua Helmeensä tehneellä Annarinalla on kokemusta siitä, mitä asiakkaat etsivät joulun alla. 

Navettapuodin käytävillä, ikkunansyvennyksissä ja hyllyillä on taianomainen tunnelma. Männyt, pehmoiset sammaleet ja jäkälöityneet oksat koristavat talonpoikaisantiikkihuonekalujen, uusien ja vanhojen sisutustuotteiden ja joulukoristeiden täyttämää tilaa.  
Joka puolella on rouheaa kauneutta. Vanhoja pulloja, havuja peltiämpäreissä, kynttilänliekkejä vanhoissa lasipurkeissa peltilautasten ja suuren puukannon päällä. Siinä vain joitakin esimerkkejä Annarinan asiakkaille tekemistä sisustusideoista tänä vuonna.
 
Adalmiinan Helmen eteisessä vastaan tulee myös  "Koti kaupungin laidalla"-blogia kirjoittava Frida. Iloinen puheensorina kuuluu puodin käytävillä, kun nämä hymyilevät naiset tapaavat ensi kertaa toisensa. Frida esittelee Lampe Berger-ilmanpuhdistajaa, jonka tuoksumaailma sekoittuu Helmen jouluiseen puotiin. 

Matkalla jouluun on paljon elämyksiä!
Näistä tunnelmista hymyilevin terveisin,

Hanna 

PS. Pala Helmen joulua kotiutui myös Villa Puomiin. Sammaleentäyttämät peltiastiat sohvapöydälle. Kuva edellisessä postauksessa.

11 kommenttia

 1. Voi, kun pääsisin joulunalusretkelle Helmeen. Ihastuttava tunnelma! tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuikku, kun olisimmekin Helmessä samaan aikaan retkellä!

   Poista
 2. Adalmiinan Helmi on kyllä takuuvarma paikka joulutunnelman hakemiseen! Joulunalusaika (ja juu, meillä se lasketaan alkavaksi jo marraskuussa) on aivan parasta aikaa. Tosin nyt hieman emmin, kun sain isältäni eilen tosi hauskan joulujutskan etuterassillemme; voinko laittaa sen jo nyt pihalle vai pitäisikö malttaa vielä tovi. Ihana kuva sinusta tuossa lopussa Fridan kanssa! Hymyä viikkoosi Hanna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, ihana tietää, että on samanlaisia joulusta nauttivia! Jään odottamaan sinun jouluideoitasi! Hymyä sinnekin Anu!

   Poista
 3. Kaikki havut muodossa kuin toisessa ovat niin ihania tunnelman tuojia. Minussakin asuu jouluihminen, toin ekat oksat sisään marraskuun alussa. Nyt on valonauhaprojektit meneillään... Frida vinkkasi hienon nauhan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla jouluihmisten olevan lähellä. Kiva, kun kuulit valonauhasta Fridalta! Sinun virkatut uudet korit ovat upeita!!

   Poista
 4. Ihania kuvia. Frida on aivan ihana nainen ja tyyppi <3
  Onneksi näitte toisenne.
  p.s. täällä myös yksi jouluihminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyjä sinne Sanna. Arvasinkin sinun olevan jouluihminen! Oli kiva tavata Frida ja toivottavasti mekin treffaamme kanssasi vielä.

   Poista
 5. Ihanat tunnelmakuvat ja meidän kylän Marin kranssit :) Annariinan tyyli ja taito on ihan omaa luokkaansa, niin harmonista ja kaunista katseltavaa! Kaunis kuva sinusta ja Fridasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Tosiaan, Mari on teidän kylältä. Ihana vehreä kranssi kotiutui meidän trappan viereiselle seinälle. Kaunis yksinkertaisuudessaan. Vilskettä sinun puotiisi!

   Poista
 6. Ihania kuvia ihanasta paikasta. Joskus vielä täytyy poiketa tuonne. Mutta, että olen tullut allergiseksi tuolle ROUHEA-sanalle, kun nykyään joka paikassa on jotain ROUHEAA!!!!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall