SYYSTUNNELMAN JA YSTÄVYYDEN AINEKSET


Onnen hetkiä paratiisissa -blogin Teija kotinsa etuterassilla syystunnelmissa

Talossa tuoksuvat kynnykselle asti kotitekoiset leivonnaiset. Iloinen ääni toivottaa tervetulleeksi lämpöä huokuvaan kotiin. Sen aistii jo eteisessä, että täällä asuu sydämellinen, toisistaan huolehtiva perhe. Lasten silmissä on naurua, he ovat vieraanvaraisia ja he esittelevät myös taloa, missä näkyy arki ja perhe-elämä oikealla tavalla.Blogiystäväni, Onnen hetkiä paratiisissa -blogin Teija, on kutsunut minut kylään ja samalla stailaamaan syksyn tunnelmaa kotiinsa. Teen pukeutumisen ja sisustuksen stailausta työssäni, mutta tehdä sitä taitavalle bloggaajalle, onkin yht'äkkiä jännittävää. Positiivinen Teija antaa luottavaisena vapaat kädet kotinsa syyspäivitykselle ja pian on talossa täysi tohina päällä.

Kotilaituri -käsityö- ja sisustuspuotia Liedon Vanhassa Meijerissä pitävä Kati on myös blogikolleegamme Åblogeissa ja lähettänyt Teijalle laatikoittain rouheita ruukkuja, kynttilöitä, lyhtyjä sekä vanhan taikinavakan tunnelmaa tuomaan.

Lisäksi meillä on pistaasinoksia, kanelitankoja, valkosipuleita, tuikkuja, tyynyjä ja torkkupeittoja sekä käpyjä ja lehtikuusenoksia aineksina stailausillan aikaansaannoksiin.

Teijalta löytyy vanhoja lasipurkkeja, jotka täytämme tähän vuodenaikaan sopivilla, käyttökelpoisilla asioilla. Laitamme mm. merisuolaa kynttiläpurkin pohjalle. Kaapista löydämme pistaasipähkinöitä ruukkuun. Niitä lapsetkin tykkäävät napostella.
Rouheat ruukut ovat Kotilaiturista

Teijan blogi on täynnä suussasulavien leipomusten ja ruokien ohjeita. Suosittelen kurkkaamaan, sillä tämänkin syksyisen stailausillan tunnelmissa tarjotiin ihaninta omenapiirakkaa, eikä vain silmänruuaksi tai kuvausrekvisiitaksi. Sen ohje on yksi Onnen hetkiä paratiisissa -leivonnaisista.

Komean, vanhan taikinavakan asetimme suurelle ruokapöydälle ja siihen pari artisokkaa koristeeksi mustalle silkkipaperille. Vakka muuntautuu vuodenaikojen mukaan ja sen voi täyttää vaikkapa havunoksilla ja kävyillä joulun alla.Kaikki vanhat pullot aina juotavapulloista suuriin viinipulloihin ovat nyt IN sisustuksessa. Sohvan taakse pöytätasolle syntyi näyttävä asetelma lehtikuusenoksista suuressa pullossa ja rouheisesta lyhdystä. Ulkokäyttöön tarkoitetut lyhdyt sopivat kauniisti myös sisälle kodin sisustukseen.

Olohuoneen matto on Ikeasta ja sopii täydellisesti kokonaisuuteen

Kodin avarassa olohuoneessa on tyylikkään klassiset harmaat sohvat, Hay:n sohvapöytä sekä tunnelmallinen takka. Suuret ikkunat avautuvat rauhalliseen maalaismaisemaan. Ruokailutila on olohuoneen vieressä ja sen komean kiiltovalkoisen ruokapöydän äärellä mahtuu istumaan perhe ja ystävät. Iso keittiö on käytännöllinen ja siellä valmistuvat myös nuo Teijan uskomattoman ihanat tarjottavat.Once Home -samettityynyt ja neulospeitot pehmentävät olohuoneen tunnelmaa

Syystunnelman ainekset olivat tässä. Kun stailausiltaan lisättiin vielä yhdessätekemisen iloa, kokeilemisen mielikuvitusta ja ripaus jokaisen kädenjälkeä, syntyi kaiken lisäksi myös ystävyyttä. Pienillä asioilla saadaan aikaan paljon, ennen kaikkea viihtyisiä koteja!

Lisää kuvia stailauksesta näet Onnen hetkiä paratiisissa -blogissa.

Sydämellinen kiitos avusta ja elämyksistä Teija ja lapset!

Tunnelmaa kaikkien koteihin toivoen,


- Hanna

10 kommenttia

 1. Vautsi! Ihana teksti, kuvat, tunnelma ja kaikki!! Kuulostaa täydelliseltä!

  VastaaPoista
 2. Aivan kuin olisi ollut mukana paikan päällä. Sinä se osaat kuvailla niin aidosti, että tunnelma välittyy myös ruudun taa. Lokakuista maanantaita! Tuija

  VastaaPoista
 3. Erittäin hyvältä näyttää. Kodikkaalta ja tunnelmalliselta ja ihania yksityiskohtia. Mä odottelen että lapset kasvaa niin uskaltaa laittaa lyhtyjä ym lattiallekin. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Teijan koti, kauniit tunnelmantuojat ja henkilö, jolla on silmät somistaa!
  Kaupan päälle ystävyys - eipä noiden yhdistelmien voittanutta liene;)
  Hienoa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Oi että miten ihanaa! ♡

  VastaaPoista
 6. Kiitos rakas ystävä <3 Teit meidän perheen niin onnelliseksi.
  Tuskin maltan odottaa, että Joppe palaa työmatkalta "uuteen"
  kotiin, niin erilaiselta täällä näyttää nyt. Tupa on tunnelmaa
  tulvillaan.
  Lapsilla on sinua jo ikävä. Kyselivät koska tulet jälleen luoksemme.
  Ihanaa alkavaa työviikkoa, tapaamisiin keskiviikkona!

  VastaaPoista
 7. Ihania stailauksia ja lämmintä, kodikasta tunnelmaa! Sinun tyylisilmäsi on kyllä vertaa vailla - ja Teija koti aivan mahtava "stailauspohja". Mahtava kaksikko olette - ja Kati vielä taustajoukoissa ♥

  VastaaPoista
 8. Oi oi mikä tunnelma! Leivonnaisten tuoksu tulee nenään jo juttua lukien ja mieli halajaa sohvalle tyynyjen syleilyyn käsityön tai hyvän kirjan kera. Täydellistä <3
  Ihana terassi huokuu lämpöä. Kiva kuulla miehesi kommentit, mutta epäilen että on kyllä sitä mieltä, että joskus on hyvä olla hetki poissa :)

  VastaaPoista
 9. Hanna, piti siis kirjoittaa Teija, kun miehesi tulee kotiin... :)

  VastaaPoista
 10. Vautsi, kuinka ihanaa jälkeä olettekaan saaneet aikaan, tunnelmallista ja kaunista!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall