KAUNIS LAGO MAGGIORE

  
 
 
 
 
Vain tunnin automatka Milanosta luoteeseen vie Lago Maggiorelle. Viiniköynnösten, oliivipuiden, pittoreskien kylien ja vuorten reunustama italialainen järvimaisema on  kaupunkiloman jälkeen raikas tuulahdus ja niin taianomaisen kaunis.
 
 
 
 


Olimme varanneet netin kautta pienen hotellin Laveno Mombellon kylästä. Kiharainen serpentiinitie kipusi kylän rinteille Locanda Montecriston hoidettuun pihapiiriin. Tämä 9 huoneen hotelli oli täydellinen löytö, ei parempaa olisi voinut osua kohdalle. Viikunapuiden ja suurten hortensiapensaiden reunustama sympaattinen hotellirakennus tarjosi hyvällä maulla kunnostetut huoneet ja henkeäsalpaavan upean parvekenäkymän. 
Näkymä hotellihuoneen parvekkeelta 
 
 
 
Koska heinäkuun lopussa ei ollut vielä lomasesonki, hotellissa oli vain vähän vieraita. Sveitsiläinen pariskunta oli tullut vaeltamaan läheisille vuorenrinteille ja saksalainen perhe lomailemaan järvellä. Myös purjeveneitä oli vuokrattavana, mutta emme ehtineet kolmen päivän aikana muuta kuin autolautalla risteilemään järven toiselle puolelle.  
 
 
 

Hotelli Locando Montecriston hurmaavassa pergolassa tarjottiin runsas aamiainen sekä italialaisen keittiön illallismenu, joka oli myös paikallisten suosima. Lammasta, vasikkaa, kanttarellirisottoa...Oli ihana syödä hyvin ja istua iltaa myöhään postikorttimaisemassa.


Keittiön alkupalatervehdys: homejuustolla täytetyt macaronit.
Kauniin Lago Maggioren kierros ja muutama päivä Milanossa olivat kesäloman hieno huipennus. Kipinä Italiaan ja järven vaellusreiteille jäi vielä kytemään, eikä täyteläisestä jäätelöstäkään saanut matkapäivien aikana tarpeekseen.   

Makeasta elämästä nauttinut,
Hanna   

7 kommenttia

 1. Voi Hanna, nyt tuli kyllä matkakuume, pahimman laatuinen sellainen!
  Aivan upeat kuvat ja tunnelmat olet hillonnut Italian matkaltanne,
  kiitos, kun jaoit ne meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, kuvat ovat täällä itsellekin muistona ja kiva kun kaikille viestinä saapasmaan kauneudesta. Kiitos, kun jaksat kommentoida, odotan ilolla tapaamistamme. T; Hanna

   Poista
 2. Ihania kuvia, ihania tunnelmia. Melkein kuin olisin ollut itse mukana!
  Harmi että hurmaavien tuoksujen välittämiseen ei ole vielä digitekniikka keksinyt keinoa :-).
  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä juuri, melko paljon saa tunnelmaa välitettyä, mutta ne tuoksut! Marie, sielumme silmin ja mielikuvituksen kautta koemme paljon. Kiitos sympaattisuudestasi, positiivisuudestasi! -Hanna-

   Poista
 3. Hurmaavan paikan löysitte! Vaikuttaa rauhalliselta ja tunnelmalliselta! Kiitos elämyksestä! Tuija

  VastaaPoista
 4. Uulalaa mikä kertakaikkisen upea paikka, kiitos ihanista kuvista!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall