KAIKILLE AISTEILLE - MILANOSTA LAGO MAGGIORELLE!

Duomo di Milano - katedraali

La Rinacente -tavaratalon terassi voi olla suljettu sateen vuoksi.
Pistäydy silti katsomassa, sillä Duomo on lähes kosketusetäisyydellä.
 
 
Milanon kadut hehkuivat elämää ja lämpöään heinäkuun viimeisinä. Viiden päivän lomamatka täytti täysin niin matkustamisen, sielun- kuin ruumiinkin nälän. 

Corso Comon alueella, korttelin päässä Garibaldin juna- ja metroasemalta sijaitsee siisti hotelli: Una Hotel Tocq. Kulman takana on katukahviloita, muotikauppoja sekä fantastinen EATALY- ruokatavaratalo, jonka kolme kerrosta pursuaa ravintoloita ja hyllyt italianmakuja. Ruokaostosten lomassa voi istahtaa eri kerroksiin antipasto-viinibaariin, kala- tai liharavintolaan, jälkiruokatiskille tai jäätelöbaariin ja syödä ihan joka nälkään maistuvia herkkuja.

Ruokahyllyjen edessä ihmettelee ensin runsautta, monipuolisuutta, tuoreutta. Sitten hintoja, esillepanoa ja houkuttelevia pakkauksia. Yhtäkkiä huomaa olevansa täysin hullaantunut turisti, joka syö silmillään kaikkea tuntien samalla noloutta kuvatessaan kinkkuja ja makkaroita. Mutta turistina on helppo olla. Italialaiset rakastavat turisteja ja ainakin sitä, että nautit juoda viinejä, syödä ravintoloissa ja jätät euroja maahan.   

On helppoa silti ihastua Italiaan, jos on esteetikko, kulinaristi, viininystävä, muodista, elämästä ja maisemista nautiskelija. Helpompaa on vielä, jos osaa puhua edes vähän kieltä, sillä yllättävän moni palveluammatissa oleva ei puhu englantia. Hymyllä, käsilläselittämisellä ja ystävällisyydellä pärjää silti kaikkialla.
 

 
 
 
 
 
Italy is Eataly. Jo juustojen, kinkkujen, oliiviöljyjen ja muiden hyvyyksien valtaisa maailma saa jokaisen Italian nälkäisen paremmalle mielelle.
 
"La vita `e troppo breve per mangiare e bere male". Elämä on liian lyhyt syödä ja juoda huonosti.
 
Matka kaikille aisteille jatkuu seuraavassa postauksessa...
 
Helleterveisin,
Hanna

11 kommenttia

 1. Oi tuonne kun pääsisi haistelemaan ja maistelemaan Italian makuja! Mieheni käy joka vuosi Milanossa messumatkoilla, ensi kerran kyllä tungen saapasmaan matkalle itseni mukaan :-)
  Matka Milanoon kruunasi varmasti ihanan kesälomanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, kruunasi ja kuittasi. Työt ovat alkaneet, mukavaa sekin omalla tavallaan. Sinun pitää tosiaan mennä mukaan Milanoon. Uskon, että saat matkasta paljon. Anteeksi viive vastauksessa.
   Hyvää viikonvaihdetta ja kirpparia! Hanna

   Poista
 2. Tämä alkaa täyttämään kielletyn postauksen tunnusmerkit! Niin kaunista ja totta, kuten sanoit, kaikille aisteille.
  Ja mitä herkkuja! Italialaiset viinit ovat rakkauteni <3 En malta odottaa lisää Italia-postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, miten pelästyin kielletystä postauksesta... Italiassa on kaikkea: makuja, muotia ja maisemia... Hyvää kirppispäivää sunnuntaille, en osallistu päivään, mutta toivottavasti nähdää syksyn aikana. Terv, Hanna

   Poista
 3. Voihan vitsi, kun tulikin ikävä Italiaan ja Milanoon. Vietin siellä 7 vuotta sitten kolme päivää parhaassa seuraassa - yksin. Ja vieläkin muistelen haikeana, kun sai mennä sinne minne nenä näyttää. Ei tarvinnut välittää miehestä eikä lapsista. Aaah! Italia on kyllä niin kaunis ja omanlaisensa paikka. Sinne pitäisi kyllä taas päästä.

  Tuo reissu oli varmasti Loman kohokohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin hurmaannuit Italiasta. Yksin matkalla! Mahtava kokemus varmasti! Oikeastaan Eurooppa on niin lähellä, muutaman tunnin lento vain. Mutta kaikella on aikansa, joskus matkustetaan ja joskus raha menee arkeen tai eri projekteihin. Elokuun terveisin, Hanna

   Poista
 4. Niin se vaan matkakuume nostaa päätään, kun tällaisia kuvia katselee. Varmasti käymisen arvoinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maikki, niinpä, matkustaminen on aina kivaa. Mistä vain aina ottaisi aikaa ja budjetin siihen? Italia on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen maa, niin paljon kaikille aisteille. Mukavaa elokuista viikkoa! t, Hanna

   Poista
 5. Voi, kun voisikin toteuttaa kaikki mielihalunsa. Milano vaikuttaa hurmaavalta kaupungilta. Kreikan alkeet ajattelin kylläkin aloittaa. Niistä ei juuri apua saapasmaassa. 😉 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet sinä reipas! Kreikan alkeet! Huomasin saman kurssin tällä suunnalla. Italian alkeita voisin minä mennä opiskelemaan lisää... matkailu on fantastista! Lisää lomaa ja aikaa tarvitaan. Elokuuta Tuija, tunnelmia! t, Hanna

   Poista
 6. Oi, ihana Italia! Roomassa olen käynyt mutta monen monituista ihanaa paikkaa siellä vielä minua odottaa :)

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall