KESÄPÄIVÄN KEITTO




Vierailin keväällä Muotia ja maalaismaisemaa -kotiputiikissa Orivedellä ja sain ihanaa super -ruokaa mausteisen keiton muodossa. Tässä kaimani tarjoaman auringonkeltaisen keiton ohje, joka sopii mainiosti kuuman kesäpäivän lounaaksi. 


Ainekset

2 isohkoa bataattia
2 isoa porkkanaa (4 pientä)
0,5- 0,8 l vettä
2 suurta valkosipulinkynttä (savustetut tuovat kivan maun)
pieni pala inkivääriä
suolaa maun mukaan
2 tl sweet chili-kastiketta
1,5 dl ruokakermaa
pekonia
yrttejä


Ohje

Kuori ja paloittele bataatit ja porkkanat ja keitä ne vedessä kypsiksi. Soseuta vihannekset kattilassa keitinveteen, lisää suola ja murskaa joukkoon valkosipulit sekä inkivääri. Kuumenna kiehumispisteeseen, lisää sweet chili-kastiketta ja lopuksi ruokakerma.

Keiton voit tarjoilla paistetun pekonin kanssa ja koristella kesän yrteillä.

Kiitos vielä Hannalle! Ohjetta on toteuttettu jo monta kertaa.


2 kommenttia

  1. Hih, ihanaa, että olet kehitellyt aineksista oikean reseptin; minulla kun tuo ruuanlaitto on yleensä vähän sinnepäin ja näppituntumalla...;) Syöminen on aina kivaa, kohta taas saman pöydän ääressä- nähdään! Hanna

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta vaikuttaa. Kuva sai mahan kurnimaan.

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall