JOULUMARKKINOILLA

 

 

 
 
Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla oli tänään tunnelmaa. Kojuissa myytiin runsaasti käsitöitä paahdetuista manteleista tervakynttilöihin, villasukista huopatonttuihin ja keramiikkapaimenista pajukoreihin.
 
 
Rintalan luomutilan pariskunta on pitänyt Joulumarkkinoilla kojua jo yli kymmenen vuoden ajan. Ihanat lampaantaljat, langat, käsityöt ja luomutilan villat oli tuotu Vanhalle Suurtorille tänäkin vuonna. Pariskunta oli kutsuttu Tamperetalolle Itsenäisyyspäivän vastaanotolle, kun Naantalin Kultarantaan oli kotiutunut heidän lampaantaljojaan.
 
Löysin kojusta taidolla neulotut heppa-aiheiset villasukat, jotka paketoitiin joulupakettiin veljentyttärelle.
 
*** 
 

 
 
Vanhalta Suurtorilta käsityöläisten myyntikojut jatkuivat Porthanin puistoon. Keramiikkapaja Kruukun Anu oli aloittanut savityöt joulua varten jo heinäkuussa ja valmistanut jouluseimeen enkeleitä, paimenia, aaseja, kameleita, lampaita. Josef, Maria, Jeesus-lapsi seimessä itämaan tietäjien ympäröiminä pysäyttivät keramiikkapajan kojulle myös monet Joulumarkkinoiden lapsiperheistä.
 
 
 
 
Lyhtypaja Laurastiinan rouheat ja huopaisat tontut saivat hyvälle tuulelle.
 
 

 
 
Ruskolainen Eija Suna "kutoi" markkinakojussa omista lampaistaan kehrätystä villasta pipoja. Lankojen luonnonvärit ja neulokset näyttivät niin mielenkiintoisilta, että jumiuduin kojulle niitä ihastelemaan pitkäksi aikaa.
 
3. adventtisunnuntain ilta alkoi jo hämärtyä, kun Vanhan Suurtorin parvekkeelle ilmestyivät Turun Lucia ja hänen neitonsa laulamaan joulumieltä Joulumarkkinoiden viimeisen markkinapäivän päätteeksi.
 
 

 
 
 
   

 
  

3 kommenttia

 1. Voi miten ihana oli päästä blogisi kautta markkinoille, itse en ole tänä vuonna ehtinyt markkinoille edes oman pikkuisen puotini kera vaan opinnot ovat täyttäneet elämäni niin totaalisesti. Kiitos kauniista kuvista, ja oikein Rauhaisaa Joulun odotusta sinulle.

  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi, pikkuisen puotisi keramiikka näyttää hurmaavalta! Niin myös blogisi ja kuvasi. Voimaa ja valoa opiskeluun, jouluun kauneutta ja tunnelmaa. -Hanna

   Poista
 2. Kiitos näistä tunnelmaisista kuvista. Suurtori jäi tänä vuonna kokematta, mutta ens vuonna sit toivottavasti taas! Lämmintä ja rauhallista joulua sinne Saaristolaiskylään <3

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall